Maaltijdsalade met gerookte kipfilet, geroosterde puntpaprika en couscous

Maaltijdsalade met gerookte kipfilet | BBQuality

Inleiding

Een heerlijke maaltijdsalade met gerookte kipfilet, couscous, geroosterde puntpaprika en avocado.

Voorbereiding

Begin als eerste met het roosteren van de puntpaprika's. Dit kan bijvoorbeeld op de BBQ of in een grillpan. Blaker de puntpaprika's een beetje zwart. Als ze klaar zijn haal je ze ervan af en laat ze afkoelen om ze later te ontvellen.

Tijdens het roosteren zet je een pan met water op voor de couscous. Kijk even op de verpakking hoeveel water je nodig hebt voor 175 gram couscous. Als het water kookt voeg je de couscous toe, doe een deksel op een pan en zet het vuur uit. Laat dit een paar minuten staan, zie verpakking couscous).

Zodra de couscous klaar is meng je 3 eetlepels olijfolie en de rozijnen erdoor. Zet het zolang in de koelkast weg. Wanneer de couscous is afgekoeld snij je de blaadjes munt fijn en voeg je deze samen met sap van een halve limoen er aan toe. Breng op smaak met gemalen peper en zeezout.

De puntpaprika's zijn inmiddels afgekoeld, je kunt nu makkelijk de geblakerde velletjes verwijderen.

Snij de avocado in de lengte om de pit heen. Trek en draai een beetje aan beide kanten en je kunt de avocado opentrekken met de pit in het midden. Verwijder de pit en schep met een eetlepel de vrucht uit de schil. Snij deze in plakjes. 

Rooster de pijnboompitjes lichtbruin in een pan.Opmaak

Snij de puntpaprika's aan 1 zijde in de lengte open. Verwijder de steel en zaadlijsten en leg deze plat opengeslagen op een bord. Leg wat rucola sla er bovenop en verdeel de couscous over de sla. Meng sap van een halve limoen, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel honig en een klein beetje peper en zout met elkaar voor een frisse dressing. Besprenkel de salade een beetje met de dressing. Bewaar een beetje om de gerookte kipfilet op het laatst te besprenkelen.

Snij de gerookte kipfilet in plakken en verdeel deze met de avocadoplakken over de couscous. Strooi wat geroosterde pijnboompitjes erover en je maaltijdsalade is klaar.

Smakelijk eten!!!