Mexicaanse taco’s met een chili van gehakt

Introductie

Deze keer gaan we een leuk en redelijk makkelijk recept maken met een Mexicaanse twist. Je kunt hier rundergehakt maar ook gemengd gehakt voor gebruiken. Net wat je voorkeur heeft. Van origine is een taco een kleine, gevouwen tortilla vervaardigd uit genixtamaliseerde mais. Deze word gekookt op een dunne bakplaat. Het type mais dat gebruikt wordt bepaalt de kleur van de tortilla. Zo kun je rode, witte, gele, blauwe en zelfs paarse tegenkomen. Maar wij hebben nu voor de makkelijke kant-en klare variant uit de winkel gekozen. De taco is een typisch Mexicaans gerecht dat uit de hand wordt gegeten.

De saus

Doe de korianderkorrels, komijnzaad en chili in een vijzel en maak ze fijn. Smelt dan wat boter of olie in de pan en voeg de fijngemaakte kruiden toe. Bak ze zachtjes 2 minuten mee. Snipper de ui en knoflook en voeg deze toe. Fruit ze zo'n 5 minuten zachtjes aan.

Voeg dan het gehakt toe en bak het tot het rul is. Voeg daarna het blik gepelde tomaten toe en breng het langzaam aan de kook.

Doe de crème fraiche in een schaal en rasp er de schil van de limoen bij. Dit is de saus voor over de taco's later.

Tip!

Pers nu de limoen helemaal uit en voeg deze toe aan je tomatensaus. Laat het geheel nu zachtjes met de deksel op de pan smoren. Laat het zeker een uur staan. De smaken kunnen er dan mooi intrekken.

Aan tafel

Als het geheel een uur heeft gestaan kun je de chilibonen toevoegen. Laat deze zo'n 10 tot 15 minuten meegaren voordat je gaat eten. Het is het lekkerst als deze nog een beetje bite hebben. Verwarm de taco's zo'n 10 minuten in de oven op 180 graden. Ze zijn dan lekker warm en krokant.

Alles is nu klaar. Schep een lekkere hoeveelheid van de chili in de taco's. Een flinke schep saus eroverheen en smullen maar!