Picanha burger Italian style

De Picanha, in het Nederlands ook wel het staartstuk genoemd, is een mooi stuk vlees van het rund met een mooie vetkap die je heerlijk in zijn geheel op de BBQ kunt bereiden. Gezien de verhouding vlees en vet, kun je er ook ontzettend smaakvolle picanha burgers van maken. Het mooie van deze burgers is ook dat ze al op smaak zijn gebracht met vers gemalen peper en zeezout. Hieronder een heerlijk recept van een niet alledaagse hamburger, maar eentje waar je echt mee voor de dag kan komen.

Voorbereiding

Bereid de BBQ voor op direct grillen.

Rooster de pijnboompitten licht bruin in een skillet of koekenpan.
Maak ondertussen de salade. Snijd de cherry tomaatjes in vieren. Meng sap van 1/2 limoen met 3 eetlepels olijfolie. Snipper een half sjalotje en een klein teentje knoflook zeer fijn. Pak 4 blaadjes basilicum en snij deze in fijne reepjes.
Meng dit alles door elkaar en breng het op smaak met gemalen peper en zeezout. Je mag de salade best een uurtje van te voren maken, zodat alle smaken lekker in kunnen trekken. Bak de rustieke broodjes volgens de beschrijving af in de oven. Meng de mayonaise, truffelsalsa en een eetlepel water door elkaar, zodat je een mooie gladde saus krijgt. Heb je een knijpfles, doe de saus dan hierin. Dit is een stuk makkelijker doseren.

Bereiding van de picanha burger!

Wanneer de BBQ op temperatuur is en het rooster heet is gaan we de heerlijke Picanha burgers grillen. Je mag deze qua garing natuurlijk ook medium grillen. Dat vind ik het lekkerste.
Als de Picanha burgers bijna klaar zijn dan snijden we de afgebakken broodjes open en roosteren we ze kort even op de platte kant van de broodjes.

Building the burger

We beginnen met de onderkant van het broodje. Eerst de rucola sla, dan tomatensalade, vervolgens Picanha burger, nu de geraspte Parmezaanse kaas, een klein beetje truffelmayonaise, wat pijnboompitjes en we sluiten af met de bovenzijde van het broodje. Zet het vast met een prikker.

Smakelijk eten, geniet van jouw picanha burger!Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk's Smoke&Grills