• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Picanhaburger

picanhaburger

Om te beginnen..

Een verrassend en enorm lekker recept: De picanhaburger! Probeer het eens, en laat je verrassen door de mooie smaken van dit recept!

Om te beginnen, snijd voor de picanhaburger de picanha in mooie blokjes van ca 2 cm (of zo groot zodat ze door je vleesmolen kunnen). Leg de picanha blokjes vervolgens in de vriezer zodat ze licht aanvriezen. Hierdoor gaat het beter door de vleesmolen. Meestal is 15 à 20 minuten voldoende.

De burgers

Haal de picanha blokjes daarna uit de vriezer en maak er een mooi gehakt van met de vleesmolen. Meng daarna het picanha gehakt met de geraspte rode ui en de geraspte jalapeño, peper, zeezout en het ei. Maak vervolgens van het mengsel gelijkmatige ballen van ca. 200 à 250 gram en druk deze zo plat tot een mooie picanhaburger. Druk vervolgens in het midden met je duim een kuiltje; op deze manier garen de picanhaburgers ten slotte gelijkmatig en krijgen in het midden geen verdikking. Laat de picanhaburgers minimaal 3 uur koud worden in de koelkast voor een betere binding.

De burgers op de BBQ!

Bereid de barbecue voor met een directe zone en laat hem goed heet worden 250°C). Gebruik indien mogelijk een sear grate. Grill de picanhaburgers direct boven het hete houtskool ca 3 minuten per kant. Draai de picanhaburgers om en gaar ze tot een kerntemperatuur van 54°C tot 58°C.

comments comments