• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Pigs in a blanket recept

Pigs in a blanket recept | BBQuality

Pigs in a blanket. Je kent ze vast nog wel van de kinderfeestjes van vroeger.

Deze 2.0 versie brengt deze herinneringen gelijk terug. Met de combinatie van de jalapeño en de zwarte peper is dit weer een super BBQ gerecht, maar uit de oven kan ook prima;). Lees hier mijn pigs in a blanket recept.

Ingrediëntenlijst

  • 5 stuks jalapeño cheddar worsten van Home Made
  • 80 milliliter black pepper sauce (of een saus naar keuze)
  • 500 gram croissant deeg (verpakking)
  • 20 gram verse krulpeterselie
  • Mother of all rubs of een ander kruidenmengsel
  • Roomboter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Begin met het snijden van de jalapeño cheddar worsten in even grote stukken.
  • Rol nu het croissantdeeg uit en druk de voorgeperforeerde gaten dicht, zodat je een heel lang stuk hebt.
  • Snij de krul peterselie fijn.
  • Smeer het deeg in met black pepper sauce (of een anders saus naar keuze, strooi de peterselie eroverheen en voeg vervolgens de rub er aan toe.
  • Snij nu stroken van het deeg en rol de stukjes worst hierin.
  • Vet een pan of vuurvaste ovenschaal in met de roomboter en plaats de ingerolde stukjes worst rechtop in de pan.
  • Dek de pan nu af met aluminiumfolie en zet deze boven indirect vuur en gaar het deeg. Mocht je dit in een oven willen doen zet hem dan op 175 graden.
  • De worstjes zijn al voorgegaard dus deze hoeven alleen maar warm te worden. Het deeg is klaar zoals op de verpakking beschreven is.
  • Serveer het gerecht eventueel met wat extra saus om in te dippen.

Eet smakelijk! 

Maak je mijn pigs in a blanket recept en plaats je dit op Instagram? Tag @denniswerner_ en ik plaats je gerecht in mijn story.

comments comments

Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 00:10
Bereidingstijd 00:30
Aantal personen 3 á 4 personen
  • Jalapeño cheddar worst Home Made
    5 stuks (per 5 verpakt)
  • Black pepper sauce (of saus naar keuze)
    80 milliliter
  • Croissantdeeg
    500 gram
  • Verse krulpeterselie
    20 gram
  • Mother of all rubs (of andere rub naar keuze)
  • Roomboter (om in te vetten)
Print dit recept