Pittige nacho kippenbout

Kippenbout Doritos | BBQuality

Inleiding

Kip het meest veelzijdige stukje vlees.

Pittig, krokant en mals, daar ging het om bij dit gerecht! 

Lees verder voor deze heerlijke nacho kippenbout.

Bereiding van de nacho kippenbout

Zorg dat de BBQ op temperatuur is, zo rond de 110 graden. Met deze temperatuur gaart het vlees mooi zacht.

Snij vervolgens het velletje van de kippenbout geruit in.

Smeer deze nu lichtjes in met de sambal.

Gaar deze nu met een plate-setter langzaam voor tot deze bijna gaar is. Hij is gaar bij een kern van 85 graden dus haal de kippenbout er bij 75 graden af.

Smeer de kippenbout nu nog een keer in met iets meer sambal en verkruimel de nachos. Dip nu de kippenbout hierin.

Gaar hem nu rustig af zodat de sambal wat uit hard wordt en de nachos goed blijven plakken.


Flesje Corona erbij en klaar!