Pulled Chicken taco met zoet zure komkommer en ketjapsaus

Deze keer gaan we met iets anders aan de slag dan Pulled Pork. Namelijk Pulled Chicken. Een erg smakelijk gerecht en als grote voordeel, het is veel sneller klaar.

Kipdij

Kipdij is het vlees wat wordt afgesneden van de drumstick. Een echt heerlijk stukje malse kip en tegenwoordig razendpopulair.

Controleer wel altijd je kipdijtjes op botjes. Op de foto kun je zien dat ik ze met de binnenkanten naar boven heb gelegd. Ga even met je vingers langs het vlees en verwijder de eventuele botjes of kraakbeen.

Rub

Dan gaan we de kipdij kruiden. Hiervoor heb ik gekozen voor de All Purpose Rub van BBQuality. Deze kan overal bij zoals de naam al zegt maar wat mij betreft het lekkerst op de kipdij. Deze zijn ook al kant- en klaar gemarineerd https://www.bbquality.nl/product/kipdijfilet-gemarineerd/te bestellen. Maar je kan natuurlijk ook je eigen favoriete rub gebruiken. 

Bestrooi de kipdij ruim met de kruiden en meng alles goed door elkaar.

BBQ

Als de kipdij goed gekruid is mag hij op de BBQ. Gaar je kipdij zo'n 1,5 uur of 130-140 graden indirect. Dus niet rechtstreeks boven de kolen en met de deksel dicht.

Komkommersalade

Als de kipdij op de BBQ ligt kunnen we mooi aan de slag met de saus en de komkommersalade.

Snij de komkommers in de lengte door en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Snij daarna mooie dunne halve ringen van de komkommer en doe ze allemaal in een schaal. Voeg dan de mosterd, azijn, olijfolie en suiker erdoorheen en meng alles goed. Je salade is nu klaar. 

Ketjapsaus

Dan kunnen we nu aan de slag met de ketjapsaus. 

Doe een beetje olie in een koekenpan en fruit daarin zachtjes de gesnipperde knoflook. En rasp daarna de gember erbij. Als dit een beetje zachtjes gefruit heeft een paar minuten dan kan de ketjap en sojasaus erbij. Roer het door elkaar en laat het zachtjes pruttelen totdat je de juiste dikte hebt voor je saus.

Pullen van de kip

Als de kip na zo'n 1,5 uur klaar is laat je hem eerst een beetje afkoelen.

Dan wordt het tijd om te pullen. Haal de kip helemaal uit elkaar en trek er mooie lange reepjes van. Als de kip gepulled is doen we de saus erbij.

De saus is erg sterk van smaak dus ben in het begin voorzichtig en proef goed of er genoeg in zit.

Als de kip helemaal op smaak is zijn we klaar en gaan we de taco's vullen.

Eet smakelijk!