• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Pulled chicken tacos recept van kipdijfilet

Pulled chicken tacos recept van kipdijfilet | BBQuality

Inleiding

Dit pulled chicken tacos recept van kipdijfilet is een fris, snel en perfect zomer gerecht om te delen met andere.

Tacos, er zijn ontelbaar verschillende combinaties mogelijk om smaken te combineren in een kleine tortilla. Heerlijk uit het vuistje eten. Voor dit recept heb ik voor een pittige zomerse variant gekozen.

Kooktip: Maak de salsa een dag van te voren, zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

Ingrediëntenlijst

  • 400 gram kipdijfilet
  • 8 stuks tortilla (klein formaat)
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 hele limoenen
  • 1 hele rode paprika
  • 3 stuks trostomaten
  • 1 rode ui
  • 50 gram krulpeterselie
  • 1 hele madame janette
  • 3 hele pimientos de padrón
  • 100 gram mother of all rubs of een gelijke rub
  • peper en zout naar smaak
  • 3 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Salsa

Begin met het maken van de salsa zodat deze goed kan intrekken.

Snij hiervoor de tomaten in brunoise blokjes net als de rode ui. Hak de peterselie, de madame jeanette, 1 piementos de padrón en 2 teentjes knoflook fijn en voeg dit alles in een mengkom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet hier een flinke scheut olijfolie bij en meng het geheel goed door. Zet het koud totdat je het gaat gebruiken.

Limoen créme fraîche

Hiervoor nemen we de créme fraîche en voegen peper en zout op smaak toe. Neem nu 1 limoen en en rasp de schil er doorheen, snij nu de limoen open en pers het sap eruit.

Snij het laatste knoflook teentje fijn en voeg deze ook toe. Zet ook dit koud tot gebruik.

Kippendijen

Neem nu de kippendijen en smeer ze lichtjes in met olijfolie. Rub nu de kruiden eroverheen.

Stook de BBQ op tot 110 graden Celsius en leg er een heat deflector in. Je kunt eventueel nog wat rookhout toevoegen. Gaar de kippendijen nu klaar. Pull ze daarna uit elkaar.

Paprika

Neem nu de paprika en snij hier reepjes van grill deze boven het vuur.

Tortilla’s

Voor de tortilla’s kun je ervoor kiezen ze op een ijzer te bakken of in een sparerib-rek krokant te garen.

Bouwen maar!

Begin bij het bouwen met een laagje pulled chicken gevolgd door de paprika, daarna de salsa en als laatste wat limoen crème fraiche erop. Je kunt er voor kiezen eventueel nog extra slices padron toe te voegen voor wat meer pit.

Eet smakelijk.

Maak je mijn pulled chicken tacos recept van kipdijfilet en plaats je dit op Instagram? Tag @denniswerner_ en ik plaats je gerecht in mijn story.

comments comments

Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 24:00
Bereidingstijd 01:00
Aantal personen 2 á 3 personen
  • Kipdijfilet
    400 gram
  • Kleine tortilla's
    8 stuks
  • Crème fraîche
    125 gram
  • Limoen
    2 stuks
  • Rode paprika
    1
  • Trostomaten
    3 stuks
  • Rode ui
    1
  • Krulpeterselie
    50 gram
  • Madame Jeanette
    1
  • Pimientos de padrón
    3 stuks
  • Mother of all rubs (of iets wat erop lijkt)
    100 gram
  • Knoflook
    3 teentjes
  • Peper en zout
    naar smaak
Print dit recept