Ribkarbonade met Pork rub recept

Ribkarbonade met Pork rub recept | BBQuality

Inleiding

Ribkarbonade met Pork rub recept. De ribkarbonade wordt gesneden uit het middelste gedeelte van de rug van het varken. Een andere benaming is varkenskotelet. Het is een mager, maar mals stukje vlees met een mooi randje vet er bovenop. Aan de ribkarbonade zit een stukje bot, dat ook weer wat smaak geeft. Heerlijk met de BBQuality Pork rub.

Ingrediëntenlijst

  • 1 stuk rode paprika

Bereiding

Strooi de Pork rub aan beide kanten over de ribkarbonade. Zet een grillpan op het vuur of steek de BBQ aan voor direct grillen ( met de kooltjes aan 1 zijde, dan kan na het grillen de ribkarbonade aan de andere zijde rustig doorgaren met de deksel erop).

Snij de paprika in ringen. Deze grill je even met de ribkarbonade mee.

Grill de ribkarbonade 2 x 5 minuten per kant. Draai ze tijdens grillen een kwartslag voor een ruitje, maar zorg ervoor dat het niet te donker wordt op dezelfde plek. Zet de grillpan op laag vuur en leg er luchtig een stukje aluminiumfolie overheen om voor 10 minuutjes door te garen. Je kan dit ook in een voorverwarmde oven van 170° doen.
Serveer de ribkarbonade met de gegrilde paprika. De paprika kun je er warm of koud bij serveren. Maal eventueel nog wat verse peper en zeezout over de paprika.

Smakelijk eten!!!

Maak je mijn ribkarbonade met pork rub recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills