Roadkill Chicken style met coleslaw en gemarineerde aardappels
Inleiding
Je kent het wel, lekker aan het touren op de weg plots een dier voor je! Te laat en plat… Deze kippen bootsen dat idee na.
Roadkill Chicken
Door het “plat” maken van de kip heb je het voordeel dat de kip gelijkmatiger gaart dan wanneer je hem heel laat.
Bereiding
Voor deze kip heb ik een kamado met plate setter gebruikt.
Begin met het afdeppen van de kip om deze droog te maken.
Haal nu met een hakmes of gevogelte-schaar de ruggengraat van de kip eruit. Nadat je dit gedaan hebt kun je de kip mooi plat kunt leggen. Smeer deze nu in met peruvian aztec saus. Hierdoor krijgt die een mooi krokant laagje. Leg de kip op de kamado en gaar deze.
Snijd de aardappels in het gewenste formaat en besprenkel met olijfolie, strooi nu de de rub-kruiden eroverheen. Leg ze vervolgens op een ovenplaat en leg de aardappels bij de kip. Gaar dit vervolgens totdat de kip een kerntemperatuur van 85 graden heeft bereikt
Pak de witte kool, wortel en mais en meng dit door elkaar met de witte bbq saus. Eventueel kun je hier ook nog wat rub kruiden aan toevoegen.
Leg dit samen met de kip en aardappel op een bordje en smullen maar!
Smakelijk eten!
Ingrediënten
- Hele kip 1
- Peruvian aztec van Saus.Guru 1 fles
- Gesneden witte kool 100 gram
- Geschraapte wortel 100 gram
- Maiskorrels 80 gram
- Witte BBQ-saus van Saus.Guru 1 fles
- Aardappelen 7
- Olijfolie extra vierge naar smaak
- Mother of all rubs van Saus.Guru 1 potje