• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Roadkill Chicken style met coleslaw en gemarineerde aardappels

Roadkill chicken | BBQuality

Inleiding

Je kent het wel, lekker aan het touren op de weg plots een dier voor je! Te laat en plat… Deze kippen bootsen dat idee na.

Roadkill Chicken

Door het “plat” maken van de kip heb je het voordeel dat de kip gelijkmatiger gaart dan wanneer je hem heel laat.

Bereiding

Voor deze kip heb ik een kamado met plate setter gebruikt.

Begin met het afdeppen van de kip om deze droog te maken.

Haal nu met een hakmes of gevogelte-schaar de ruggengraat van de kip eruit. Nadat je dit gedaan hebt kun je de kip mooi plat kunt leggen. Smeer deze nu in met peruvian aztec saus. Hierdoor krijgt die een mooi krokant laagje. Leg de kip op de kamado en gaar deze.

Snijd de aardappels in het gewenste formaat en besprenkel met olijfolie, strooi nu de de rub-kruiden eroverheen. Leg ze vervolgens op een ovenplaat en leg de aardappels bij de kip. Gaar dit vervolgens totdat de kip een kerntemperatuur van 85 graden heeft bereikt

Pak de witte kool, wortel en mais en meng dit door elkaar met de witte bbq saus. Eventueel kun je hier ook nog wat rub kruiden aan toevoegen.

Leg dit samen met de kip en aardappel op een bordje en smullen maar!

Smakelijk eten!

comments comments

Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 00:15
Bereidingstijd 01:00
Aantal personen 2 personen
  • Hele kip
    1
  • Peruvian aztec van Saus.Guru
    1 fles
  • Gesneden witte kool
    100 gram
  • Geschraapte wortel
    100 gram
  • Maiskorrels
    80 gram
  • Witte BBQ-saus van Saus.Guru
    1 fles
  • Aardappelen
    7
  • Olijfolie extra vierge
    naar smaak
  • Mother of all rubs van Saus.Guru
    1 potje
Print dit recept