Snel, correct en korte lijnen.Jules – Macharen
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Rosbief van runderachtermuis

Rosbief

In dit recept laten we zien hoe je eigenlijk heel simpel een klassieke rosbief maakt. 

Rosbief is een gebraden stuk rundvlees die je warm of koud kan eten. Je kan hem na het garen heel dun snijden en dan is hij heerlijk op de boterham.

Of je serveert hem warm en maakt er bijvoorbeeld een lekkere warme champignonsaus bij of jachtsaus.

Kruiden

We gaan deze rosbief heel simpel houden. Je kan hem op allerlei verschillende manieren kruiden of marineren. Wij doen vandaag echt een basis om te laten zien dat het niet moeilijk is. 

Bestrooi je achtermuis met peper en zout rondom en leg hem op een rek in je oven.

Stel je oven in op 180 graden.

Garen

Afhankelijk van hoe rood je je rosbief van binnen wilt hebben bak je hem af.

Voor een rosbief nog rood van binnen houdt je zo’n 45 graden aan. Wil je hem liever wat verder doorgegaard ga dan voor een kerntemperatuur van 50 graden. Het meest mals is de achtermuis als hij nog een beetje rose van binnen is.

Eet smakelijk!

comments comments

Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 00:05
Bereidingstijd 00:20
Aantal personen 4
Runderachtermuis
1 kg
Peper en zout
Naar smaak