Rubia Gallega dry-aged burger met kastanje champignons

Inleiding

Deze keer gaan we een heerlijk broodje maken met een burger van gerijpt vlees van het Rubia Gallega rund. Het broodje is een beschuitbol die we gaan roosteren en wordt verder belegd met zoetzure Balsamico uitjes en kastanje champignons.

Voorbereiding

We beginnen met de zoetzure uitjes. Snipper de uien en zet een klein pannetje op het vuur om 2 eetlepels suiker te karameliseren (op laag vuur). Wanneer de suiker vloeibaar en licht gekleurd is voeg je er de gesnipperde ui aan toe. Even doorroeren en voeg vervolgens 3 eetlepels balsamico-azijn toe. Laat het dertig minuten op laag vuur zachtjes stoven met de deksel erop. Als je geen deksel hebt kun je het ook afdekken met aluminiumfolie. Zorg er wel voor dat je er af en toe een keer doorheen roert. Wanneer de uitjes gaar/beetgaar zijn laat je deze afgedekt afkoelen.

Kastanje champignons

Maak de kastanje champignons schoon en snijd deze in vieren. Zet een pan op het vuur en bak de kastanje champignons, samen met één fijngesneden of geperste teen knoflook en een halve theelepel tijm. Breng het geheel op smaak  met gemalen peper en zeezout.

Bereid de BBQ voor op direct grillen, bij voorkeur met een gietijzeren rooster.

Bereiding

Was de tomaat en snijd deze in plakjes. Grill de Rubia Gallega dry-aged burger aan beide kanten tot medium gaar. Tijdens het grillen van de dry-aged burger gaan we de beschuitbollen open snijden en de beide kanten van de beschuitbollen kort grillen oftewel roosteren. 

Opbouw van de dry-aged burger

We beginnen met de onderkant van de geroosterde beschuitbol, vervolgens wat blaadjes rucola sla, dan een paar plakjes tomaat, de zoetzure uitjes (lauw). Daarop leggen we de medium gegrilde dry-aged burger met de gebakken kastanje champignons. We sluiten uiteraard af met de bovenkant van de beschuitbol erop.  Een prikker erin helpt tegen het omvallen.

Smakelijk eten!!!