Steak tartaar van diamanthaas recept

Steak tartaar recept | Brittney | BBQuality

Inleiding

Steak tartaar van diamanthaas is een puur en smaakvol gerecht, waarin fijngehakt rauw rundvlees wordt verrijkt met frisse en hartige smaken. De rauwe eierdooier geeft het geheel een romige textuur en maakt het helemaal af.

Ingrediëntenlijst

  • 300 gam diamanthaas
  • 2 eetlepels sjalotjes (fijngehakt)
  • 1 eetlepel augurk (fijngehakt)
  • 2 theelepels peterselie (fijngehakt)
  • 2 theelepels kappertjes (fijngehakt)
  • 2 theelepels Worcestersaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel zout
  • 2 eierdooiers

Benodigdheden

Voorbereiding

Snijd de diamanthaas, sjalot, augurk, kappertjes en peterselie fijn. 

Bereiding

Mengen maar!

Meng in een kom het fijngehakte vlees met sjalot, augurk, kappertjes, peterselie, zout, mosterd, olijfolie en Worcestersaus samen met de eidooier tot een smakelijk geheel.

Serveren

Maak een feestje op je bord!

De laatste stap voordat jij dit steak tartaar met diamanthaas recept gaat proeven! Leg het vleesmengsel zorgvuldig op een mooi bord en vorm er een egale ronde van. Maak in het midden een kuiltje en plaats daar voorzichtig de overgebleven eierdooier in. Bestrooi licht met een snufje zout. Serveer direct, bijvoorbeeld met knapperige toast of goudbruine frietjes. Eet smakelijk!

Heb jij dit heerlijke steak tartaar van diamanthaas recept gemaakt? Tag dan @cookingintwente en ik plaats je gerecht in mijn story!