Surf en Turf Burger recept

Surf en Turf Burger recept | BBQuality

Inleiding

Opnieuw een overheerlijk surf en turf burger recept uit eigen keuken!

Het gehakt van de burger is gedraaid van onze Angus kogelbiefstuk en beenmerg. We gebruiken het beenmerg als de vervanger van het vet wat normaal in een burger zit. Beenmerg is vol van smaak en romig, een super combinatie!

De surf is gemaakt van vlees van snowcrab, aangemaakt met wat mayonaise, limoenrasp en platte peterselie.

Ingrediëntenlijst Voor 3 dikke Surf en Turf burgers:

 • 1 limoen
 • 10 gram platte peterselie
 • 2 eetlepels roomboter
 • 10 gram rode bietenscheuten
 • Mayonaise
 • Ketchup
 • Gemalen peper en zout

Benodigdheden:

 • BBQ met mogelijkheid tot direct en indirect bereiden
 • Keukenmachine met mogelijkheid om gehakt te draaien
 • Snijplank
 • Scherp mes

Let's start!

Zorg voor een paar mooie hamburgerbroodjes. Hiervan heb je er 5 nodig. Je hebt er 2 extra nodig voor de extra laag in het midden. Snijd de broodjes open en smeer de binnenkant in met roomboter. Bak ze even bruin op de plancha, dit is veel lekkerder.

De toppings bestaan uit dunne plakjes trostomaat, dungesneden avocado, dunne rode uienringen, rode bietenscheuten en rucola sla. Smeer een beetje tomatenketchup en mayonaise op de binnenkant van de geroosterde broodjes.

Surf

Laat het snowcrab vlees uitlekken. Meng het vervolgens met 3-4 eetlepels mayonaise en meg er de rasp van een halve limoen onderdoor. Voeg er 1 eetlepel gehakte platte peterselie aan toe. Meng het geheel goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Turf

Zorg er allereerst voor dat het vlees net ontdooid is, het moet ijskoud zijn.

Daarna begin je met het snijden van het vlees: de Angus kogelbiefstuk in blokjes van 2x2 centimeter en de Kettyle beenmerg in blokjes van 1x1 centimeter.

Dit gaan we door de vleesmolen halen en kruiden met peper en zout. Zorg dat je eerst de merg in de molen stopt en steeds blokjes biefstuk erachteraan duwt.

Het is belangrijk om het gehakt goed, maar luchtig te mengen, dus niet kneden. Maak hier 3 burgers van en leg deze voor één uur terug in de koelkast.

Bereiding op de bbq

Als alle voorbereidingen zijn gedaan, bak je de burgers op een hete plancha of leg ze op het rooster direct boven de hete kooltjes.

Tip van ons: Bak deze medium gaar. Zulk mooi gemalen vlees is medium gewoon het lekkerst.


Broodje bouwen!

Het opbouwen van je broodje start bij het insmeren van de geroosterde 'onderkant' met wat ketchup. Leg hier vervolgens de burger bovenop met plakjes tomaat en rode uienringen.

Hier bovenop plaats je weer het andere geroosterde broodje, dit wordt het middelste gedeelte van jouw burger. Hierop leg je wat rucola, de krabsalade, de dungesneden avocado en rode bietenscheuten. Dan ben je aangekomen bij het laatste onderdeel: het bovenste deel van het broodje smeer je in met een beetje mayonaise.

Zo dan heb je toch een heerlijk bouwwerk, smakelijk eten!!!

Bewonder de superhandige video van dit recept nu!

Maak je dit surf en turf burger recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.