Teriyaki wagyu burger recept met noodle buns

Teriyaki wagyu burger recept met noodle buns | BBQuality

Inleiding

Dit Teriyaki wagyu burger recept met noodle buns is een leuk burger recept met een verrassende vervanger van de originele hamburger broodjes. De noodle buns zijn extra lekker bij burgers met Oriëntale smaken.

Ingrediëntenlijst

Wagyu burgers

Toppings

  • 40 gram rucola
  • ½ komkommer
  • Kewpie mayonaise

Noodle Buns

  • 6 pakjes instant noedels kip
  • 4 eetlepels Jalapeño Bacon Rub
  • 2 eetlepels Sesamzaadjes
  • 3 eieren maat M
  • Olie

Zoetzure Wortel

  • 1 Winterpeen
  • 100 milliliter azijn
  • 100 milliliter water
  • 50 gram suiker
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Spatel
  • Dunschiller
  • Weckpot
  • Hamburgerpers
  • Vormen die onderdruk weggezet kunnen worden
  • Plastic folie
  • Bakplaat

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de barbecue voor directe hitte en breng de dome temperatuur naar de 180 graden Celsius.

Noodle buns

Kook de noedels zoals de verpakking aangeeft met de kruiden. Spoel ze hierna goed af met koud water en meng de rest van de ingrediënten door de noedels.

Verdeel dit vervolgens in 8 gelijke hoopjes. Doe een beetje plastic folie in de hamburgerpers. Laat genoeg oversteken zodat je alles kunt bedekken.

Vul nu de hamburgerpers met één hoopje. Klap het uitstekende stukje folie over de noedels en druk deze nu stevig aan met de pers. Haal daarna het broodje uit de pers en doe deze in een andere vorm die je onder druk weg kunt zetten. Herhaal dit proces met de rest van de hoopjes.

Noodle buns bakken

Laat de broodjes nu minimaal 4 uur (onder druk) in de koelkast staan. In principe kun je deze al één dag van tevoren maken.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius met een bakplaat erin. Zet een bakpan op het fornuis op middelhoog vuur. Doe een beetje olie in de pan en bak nu rustig de noedels broodjes in de pan. Wanneer de ene kant een mooie kleur heeft, draai je hem om en bak je de andere kant tot dezelfde kleur.

Als je dat met allemaal hebt gedaan, leg ze dan nog voor 15 minuten in de oven om te zorgen dat ze volledig stevig worden.

Zoetzure wortel

Schil eerst de wortel en maak dan met de dunschiller dunne repen. Doe de repen nu in de weckpot. Meng vervolgens de rest van de ingrediënten in een pannetje en breng het aan de kook, zodat de suiker en zout oplossen. Giet dit mengsel bij de gesneden wortel en sluit de weckpot. Zet deze tot slot in de koelkast voor minimaal 2 uur.

Wagyu burgers

Smeer de burgers in met een gedeelte van de teriyakisaus, maar houd ook nog een beetje achter. Grill de burgers nu direct boven de kolen en draai regelmatig om. Gaar de burgers tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius.

Haal de burgers daarna van de barbecue en smeer ze in met de rest van de teriyakisaus. Laat ze daarna nog even rusten.

Serveren maar!

Snijd de komkommer in plakjes. Leg nu één van de noodle buns neer en leg hier een beetje rucola op en daarop een paar plakjes komkommer. Hier mag nu de burger bovenop. Leg vervolgens op de burger een beetje van de wortel zoetzuur. Top 'm af met wat van de kewpie mayonaise en eindig met nog een bun. Eet smakelijk!

De video van dit heerlijke recept is nu te zien op BBQuality-TV!

Maak je mijn teriyaki wagyu burger recept met noodle buns en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.