Toad in the hole American Style recept

Toad in the hole American Style recept | BBQuality

Inleiding

Toad in the hole is oprecht een traditioneel Engels recept te noemen: “Sausages in pudding batter”. Heerlijk zoals Engelsen zo’n beetje alles “pudding” noemen maar daar zullen we nu maar niet in op in gaan....

Normaal gesproken is het beslag wat gebruikt wordt die van een Yorkshire pudding (qua beslag te vergelijken met een soort van pannenkoekbeslag). Maar OsFa zou OsFa niet zijn als hij niet een twist aan het recept geeft: Dit recept is een Amerikaans broertje van de Engelse versie.

Een op wat zoeter maisbrood georiënteerd beslag en niet de standaard Engelse worstjes, maar de enige echte Jalapeño cheddar worst Home Made Texas style.

Sweet and Spice.... Wat wil je nog meer?

Voor dit Toad in the hole American Style recept heb je voor 4 personen 4 worsten nodig: Maar in één verpakking zitten 5 overheerlijke worsten. Tijd voor “Pitmaster Privilege” : De eenzame worst is voor de pitmaster! (oh wat een straf).


Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Extra benodigdheden

  • kleine braadslede (bv die van de Zweedse meubelgigant)
  • sauskwast

Voorbereiding

Zeef en meng het maïsmeel, bloem, suiker, zout en bakpoeder in een grote kom. Kluts de melk en de eieren in een maatbeker en giet dit al roerend door de mais/bloem. Mix dit goed door tot een egaal beslag (niet luchtig opkloppen: alleen maar roeren). Zet dit beslag afgedekt op kamertemperatuur weg tot de BBQ op temperatuur is.

Bereid een BBQ voor om op 200 graden indirect te gaan BBQ’en (geen rook deze keer).

Zet tijdens het opwarmen de braadslede ook al indirect in de BBQ. Als de BBQ op temperatuur is zet je een schaaltje of pannetje met de boter even op de BBQ tot deze gesmolten is (5 minuten of zo).

Bereiding

Vet met de gesmolten boter de braadslede snel en goed in. Giet het beslag in de hete braadslede en leg hier de 4 worsten boven op.

Toad in the hole American Style recept | BBQuality

Sluit de BBQ en bak de Toad in the hole voor ongeveer 15 á 20 minuten. Ik (OsFa) heb dit gerecht nu een paar keer gemaakt en merkte wel dat de 20 minuten een variabel begrip is. Het kan 15 minuten zijn, maar ik heb ook al een keer meegemaakt dat het 35 minuten was. Dit kan komen hoelang het beslag al op kamertemperatuur klaar stond, hoeveel warmte de braadslede kwijt is geraakt door het invetten. Het is echt een BBQ gerecht: het is klaar wanneer het klaar is:

De bovenkant is mooi opgezwollen, goud geel met her en der een bruine vlek. Serveer eventueel met wat doperwtjes om toch een beetje Engels te blijven:

Enjoy your meal Y’all!!!!


Maak je mijn toad in the hole American style recept en plaats je dit op Instagram? Tag @foodbyosfa en ik plaats je gerecht in mijn story.