van Dils curryworst recept

van Dils Curryworst recept | BBQuality

Inleiding

Curryworst, dat vind ik toch wel één van mijn favoriete worstgerechten van onze oosterburen. Dit van Dils Curryworst recept is best royaal, ik kan er gewoon niet vanaf blijven.

De worsten kun je bakken, grillen, indirect op de BBQ bereiden. Ze zijn al gaar, dus ze hoeven niet lang erop.
De saus is kant en klaar te verkrijgen of je kan de saus gewoon zelf maken. Deze is heel makkelijk te bereiden in weinig tijd.Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk's Smoke&GrillsIngrediëntenlijst

  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing (tot 2 eetlepels)

Bereiding

Breng alle ingrediënten behalve de van Dils curryworsten aan de kook. Roer het goed door elkaar en je curry saus is al klaar!

Je kunt met de ingrediënten een beetje schuiven voor een zoetere, zuurdere of pittigere smaak.

Bak of grill tijdens het aan de kook brengen van je saus de worsten even kort in een pan of indirect op de BBQ. Dit hoeft niet lang. De worsten hoeven alleen maar even warm te worden, ze zijn immers al gaar.

Serveren

Snijd de worsten in dunne plakken. Giet er wat warme currysaus overheen en strooi als laatste wat kerriepoeder over de saus. De worsten combineren lekker met stokbrood of ander afgebakken brood.

Smakelijk eten!

Maak je mijn van Dils Curryworst recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk's Smoke&Grills