Wagyu entrecote blokjes recept

Wagyu entrecote blokjes recept | Wagyu entrecote blokjes A5 | BBQuality

Inleiding:

Wagyu rundvlees is één van de meest exclusieve stukjes rundvlees die er zijn. Het is zo'n speciale ervaring om het te eten, dat je het zeker eens geprobeerd moet hebben. Deze Wagyu entrecote blokjes hebben een perfect formaat om de Wagyu ervaring te ervaren. In dit Wagyu entrecote blokjes recept maken we een shiitake bouillon met Oosterse smaken en daarbij serveren we de Wagyu blokjes die kort om en om gebakken zijn in een gietijzeren skillet.

Ingrediëmtenlijst:

Ingrediënten

Ingrediënten:

 • 1 pakje Wagyu entrecote blokjes A5
 • 1 liter water
 • 1 kippenbouillonblokje
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 0,5 theelepel gemberpoeder
 • 0,5 theelepel citroengras poeder
 • 1 mespuntje 5 spice
 • 1 eetlepel mirin
 • 100 gram shiitake
 • 1 plak bladerdeeg
 • 1 ei
 • Japanse mayonaise
 • 2 eetlepels sesamzaad

Benodigdheden:

  Voorbereiding:

  Shiitake bouillon maken

  We beginnen met het maken van de shiitake bouillon. Doe 1 liter water in een pan en doe hier het blokje kippenbouillon in. Verwarm het water en los het bouillonblokje op. Voeg de sojasaus, mirin, gemberpoeder en het citroengraspoeder toe aan de bouillon en roer goed door. Snij de shiitake in dunne plakjes en doe deze in de bouillon. Breng de bouillon aan de kook en draai vervolgens het vuur uit. De shiitake garen rustig verder in de warme bouillon.

  Sesam bladerdeeg stengel

  Haal 1 plakje bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Zet een steelpannetje op laag vuur en doe hier de de sesamzaadjes in. Schud de pan boven het vuur tot de sesamzaadjes iets beginnen te verkleuren. Zodra de sesamzaadjes beginnen te verkleuren draai je het vuur uit en doe je de sesamzaadjes in een bakje.

  Oven

  Klop 1 ei los en zet even aan de kant. Zet de oven aan op een temperatuur van 180 graden hete lucht. Leg het bakpapier klaar en haal de plasticfolie van het bladerdeeg. Leg het plakje bladerdeeg op 1 helft van het bakpapier. Klap de andere helft van het bakpapier over het bladerdeeg heen. Rol nu met de deegroller een aantal keer over het bladerdeeg, zodat de plak dunner en groter wordt. Vouw het bakpapier open en bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Bestrooi het bladerdeeg vervolgens met wat van de geroosterde sesamzaadjes. Snij het bladerdeeg nu in 5 repen. Bak het bladerdeeg in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin en krokant zijn. Haal de sesam stengels uit de oven leg aan de kant tot gebruik.

  Bereiding:

  BBQ aansteken en skillet opwarmen

  Nu is het tijd om de BBQ aan te steken en klaar te maken voor een directe bereiding met een dome-temperatuur van 180/200 graden. Zet de gietijzeren skillet vanaf het begin op de BBQ, zodat deze mee op kan warmen.

  Wagyu bakken

  Als de BBQ op temperatuur is haal je de het Wagyuvlees uit de koelkast. Leg de blokjes Wagyu in de skillet en bak deze aan alle kanten goudbruin. Haal de skillet van de BBQ (Gebruik een handschoen om verbranden te voorkomen) en haal de Wagyu entrecote blokjes uit de skillet en leg deze op een snijplank om te laten rusten.

  Serveren:

  Verwarm de shiitake bouillon op een laag vuur. Snij de gebakken Wagyu blokjes, indien nodig, nog zo dat even groot zijn. Schep wat shiitake bouillon in een kommetje en leg de sesam bladerdeeg stengel boven de bouillon. Leg de stengel niet in de bouillon. Leg nu voorzichtig 3 stukjes Wagyu op de bladerdeeg stengel. Doe een beetje Japanse mayonaise op de Wagyu blokjes en strooi nog wat geroosterde sesamzaadjes over het geheel. 

  Eet smakelijk!

  Liever wat bewegend beeld erbij? Check dan deze korte video!

  Heb je mijn Wagyu entrecote blokjes recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.