• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Wilde kreeftenstaart recept met verse pasta

Wilde kreeftenstaart recept met verse pasta | Dirk | BBQuality

Inleiding

Dit wilde kreeftenstaart recept met verse pasta is de manier om een heerlijk verfijnd recept te maken voor de liefhebbers van kreeft. De zoete wilde kreeftenstaart wordt geserveerd met verse linguine pasta, gehuld in een romige witte wijnsaus! Dat wordt smullen!

Ingrediënten

Kreeft:

Saus:

  • 350 milliliter visfond
  • 150 milliliter witte wijn
  • 50 gram roomboter
  • 1/2 limoen
  • 5 takjes verse dille (steel verwijderen)
  • 2 tenen knoflook, klein gesneden
  • 1 sjalot
  • Gemalen peper
  • Zeezout

Pastadeeg:

  • 400 gram 00 pastabloem, gezeefd
  • 4 eieren
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Of als je geen verse pasta kan maken, dan koop je kant en klare linguine.

Benodigdheden

  • Pan
  • Bakpan
  • Schaal
  • Vleesvork
  • Rasp

Voorbereiding

Maak een kuiltje in de bloem en doe de geklutste eieren, olijfolie en zout erin. Meng alles goed door elkaar en kneed het voor 10 minuten stevig door. Pak het deeg in plasticfolie in en laat dit voor een uur rusten. Draai nadat het deeg gerust heeft met behulp van de pastamachine de gewenste pasta. Voor dit recept is er voor linguine of linguette gekozen.

Knip de onderkant van de kreeftenstaarten open en haal bedachtzaam de schalen eraf. Haal vervolgens voorzichtig het kreeftenvlees uit de schalen. Zet de ontpelde kreeftenstaarten in de koelkast totdat je deze gaat bereiden. Gooi de schalen niet weg!

Bereiding

Saus

Pak een pan en kook, de witte wijn, visfond, sjalot en knofllook, voor de helft in. Als dit gedaan is breng je het geheel weer aan de kook en voeg je de schalen van de kreeft toe. Zeef de basis van de saus door een bolzeef en voeg de room toe. Kook dit weer in totdat de saus een beetje dikte heeft. Voeg de boter in blokjes toe en roer deze er onderdoor. Breng het als laatste op smaak met de gemalen peper, zeezout, limoensap en gehakte dille.

Pocheren

Pocheer de kreeftenstaarten in geklaarde boter. Geklaarde boter maak je door boter langzaam te laten smelten en rustig af te gieten in een bakpan. Laat de witte vaste bestanddelen in de pan, die heb je niet nodig. Houd de bakpan scheef boven laag vuur en bedruip met een lepel de kreeftenstaarten met de hete boter. Als de kreeftenstaarten niet meer glazig kijkenm dan zijn ze goed. Als je de staarten doorsnijdt en toch nog een beetje glazig van binnen zijn, dan kun je ze nog even op die zijde in de boter doorgaren.

Pasta koken

Kook de pasta in ruim water al dente gaar. Wist je dat olie in het water niet helpt tegen plakken, maar dat je de pasta in ruim water moet koken. Voor iedere 100 gram pasta gebruik je 1 liter water. Als de pasta gaar is, haal je deze uit de pan. Laat de linguine even uitlekken en meng deze door de saus.

Serveren

Draai met een vleesvork een mooie portie pasta bij elkaar en leg deze op een bord. Leg er vervolgens een halve kreeftenstaart bij en rasp er wat van de formaggio duro overheen. Serveer er een mooie olijfolie bij.

Buon appetito!

Toch wat hulp nodig bij dit recept door middel van bewegende beelden? Bekijk de video op BBQuality-TV.

Maak je mijn wilde kreeftenstaart met verse pasta recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirk_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story!

comments comments

Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 01:30
Marineertijd 01:00
Bereidingstijd 00:20
Aantal personen 4 personen
  • Wilde kreeftenstaart
    2 st.
  • Roomboter
    250 gr.
  • Formaggio duro
    80 gr.
  • Visfond
    350 ml.
  • Witte wijn
    150 ml.
  • Limoen
    1/2
  • Verse dille
    5 takjes
  • Tenen knoflook
    2 st.
  • Sjalot
    1 st.
  • Gemalen peper
    naar smaak
  • Zeezout
    naar smaak
  • 00 pastabloem (gezeefd)
    400 gr.
  • Ei
    4 st.
  • Zout
    1 tl.
  • Olijfolie
Print dit recept