Snel, lekker, humor. Doen meer dan noodzakelijk.Mark van der Linde
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Winterburger recept

Winterburger recept Red pork burger ambachtelijke rookworst winterburger | BBQuality

Een heerlijke winterburger met de Red pork burger en ambachtelijke rookworst. Daarbij gebakken zuurkool, die aangemaakt is met curry en crème fraîche

Bereiding

Een makkelijke burger om te maken, met warme, smeuïge zuurkool zodat je in de kou een lekkere warme burger hebt.

Haal de zuurkool uit de verpakking en spoel de zuurkool in een bolzeef af onder de kraan. Laat de zuurkool in de bolzeef goed uitlekken. Meng de crème fraîche en de curry door elkaar in een kom. Bereid de BBQ voor met een directe en indirecte zone.

Verwarm een skillet of pan en bak de uitgelekte zuurkool in wat boter of olie. Wanneer deze goed heet gebakken is (niet teveel kleuren) voeg je de crème fraîche met de curry eraan toe. Laat dit rustig koken voor 5-10 minuten, zodat de saus wat indikt in de zuurkool.

Snij de uien in ringen en bak deze bruin in een skillet of pan. De rookworst snijden we in plakjes en als de ui-ringen bijna klaar zijn, kun je de rookworst bakken. Zet de zuurkool, de uiringen en de plakjes rookworst op het indirecte gedeelte van het rooster. Dan kan het warm blijven totdat de red pork burgers klaar zijn.

De red pork burgers grillen we boven het directe gedeelte ofwel boven de kolen. Grill deze aan beide kanten tot ze gaar zijn.

Serveren maar!

Snij de afgebakken kaiserbroodjes doormidden en grill de binnenkant een beetje krokant. Leg op de onderzijde van ieder broodje een beetje sla en verdeel de warme zuurkool. Pak de gebakken rookworst en leg deze op de zuurkool. Vervolgens de red pork burger en de gebakken ui. Als laatste de bovenzijde van het broodje.

Smakelijk eten!!!


Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills

comments comments

Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 00:15u
Bereidingstijd 00:20u
Aantal personen 4 personen
Red porkburgers
4 stuks
Kaiserbroodjes
4 stuks
Zuurkool (verpakt)
400 gram
Curry
4 eetlepels
Crème fraîche
4 eetlepels
Ui
2 stuks
Ambachtelijke rookworst
1 stuk
Lolo rosso sla
8 blaadjes