Worstenbroodjes met hertengehakt recept

Worstenbroodjes met hertengehakt recept | BBQuality

Inleiding

Worstenbroodjes zelf maken, het is super leuk en lekker om deze een keer zelf te maken. Al moet ik zeggen dat de worstenbroodjes uit onze webshop ook heerlijk zijn.  De worstenbroodjes uit dit recept zijn gemaakt met hertengehakt, een keer wat anders en past mooi in de wildtijd. Erg lekker, al zeg ik het zelf! Benieuwd? Lees hier dan mijn worstenbroodjes met hertengehakt recept.

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 240 gram bloem en wat extra voor bestuiven
  • 8 gram zout
  • 8 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram melk
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 7 gram droge gist

Voor de worst:

  • 500 gram hertengehakt
  • 0,5 theelepel rozemarijn
  • 0,5 theelepel tijm
  • 1 theelepel worcestershire saus
  • +/- 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren, waarvan 1 om te bestrijken.
  • Versgemalen peper en zeezout

Bereiding

We beginnen met het maken van het deeg. Je kunt dit met de hand of in een keukenmachine met deeghaak maken. Meng bloem, suiker, zout en gist even door elkaar. Vervolgens meng je de melk en de boter erdoor. Kneed dit in een paar minuten goed door. Maak 8 gelijke bolletjes van het deeg en laat dit onder huishoudfolie rusten voor 20 minuten.

De worst

Gebruik een vijzel om de rozemarijn en tijm tot poeder te malen. Meng dit door het gehakt, samen met de worcestershiresaus, 1 ei, paneermeel en het gemalen peper en zeezout. Mocht het gehakt nog wat te nat zijn, doe er dan nog een beetje paneermeel bij.

Vorm vervolgens 8 ballen van ongeveer 70 gram per stuk. Rol deze vervolgens tot een gelijkmatige worst. Dit zijn tenminste worsten voor in een worstenbroodje, of niet?  Zet deze even terug in de koelkast, dan blijven ze mooi stevig.


Maken van de worstenbroodjes

Pak de bollen deeg en rol deze op een gebloemde ondergrond uit tot een ovaal plakje deeg. Rol ze goed uit totdat ze passend zijn voor de worst.

Leg op iedere plak deeg een worst en vouw eerst de kopse kanten naar binnen, dan een zijkant over de worst en dan de andere zijkant en met plak het dan met een beetje water dicht. Leg ze vervolgens op bakpapier op een bakplaat met de vouw aan de onderkant.

Klop een ei los en smeer de worstenbroodjes rondom in met het geklopte ei. Laat de worstenbroodjes voor 45 minuten rijzen op een warme plek. Bewaar het resterende eimengsel om na het rijzen nog een keer in te smeren.

Afbakken

Na 45 minuten rijzen, smeer je de worstenbroodjes nog een keer in met het eimengsel. Verwarm de heteluchtoven op 210° Celsius en bak de broodjes in ongeveer 12-13 minuten af en houd ze een beetje in de gaten. Laat ze 8 minuten rusten op een rooster op het aanrecht en dan lekker smullen.

Smakelijk eten!!!

Maak je dit overheerlijke worstenbroodjes met hertengehakt recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.