Zalm Wellington recept

Zalm Wellington Sockeye zalm recept | BBQuality

Zalm Wellington recept

De sockeye zalmfilet met vel is misschien wel de mooiste soort zalm van alle wilde zalmsoorten. Dit heeft hij te danken aan de dieprode kleur en fantastische smaak. Met deze zalm maken we een mooie Wellington, ofwel we garen de zalm ingepakt in bladerdeeg met een kruiden ricotta kaas.

Ingrediënten:

  • 500 gram Sockeye zalmfilet
  • 1 rol bladerdeeg 270 gram (uit de koeling)
  • 15 gram dille
  • 400 gram uitgelekte ricotta kaas
  • 15 gram platte peterselie
  • 1 citroen
  • 5 gram munt
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel panko paneer
  • gemalen peper en zout

Benodigdheden:

Voorbereiding

We gaan beginnen met de vulling. Doe de ricotta kaas in een bolzeef en laat deze goed uitlekken. Verwijder de stelen van de dille, platte peterselie en munt. Hak de kruiden zonder steel vervolgens fijn en meng deze door de ricotta kaas. Meng vervolgens citroenrasp van een halve citroen erbij en breng het daarna op smaak met peper en zout.

Leg de rol bladerdeeg alvast uit de koelkast. Als deze op kamertemperatuur is dan is deze makkelijker te verwerken en breekt het minder snel.

Leg de zalmfilet met de huid op de snijplank en snijd de filet voorzichtig los van de huid. Snijd de filet vervolgens in de lengte door. Lastig? Je kunt ook zalmfilet zonder vel bestellen. Maal een beetje zeezout over de zalmfilet.

Rol het bladerdeeg uit en strooi een beetje panko paneer over het gedeelte waar de vulling komt. Verdeel de ricotta kaas met kruiden zo over het bladerdeeg dat de zalmfilet die op elkaar komt te liggen rondom bedekt wordt. Rol vervolgens het bladerdeeg op en vouw deze dicht. Gebruik eigeel om het dicht te plakken. Nadat je dit gedaan hebt leg je de ingerolde zalmfilet met de naad op een stuk bakpapier. Bestrijk vervolgens het bladerdeeg met eigeel. Prik met bijvoorbeeld een cocktailprikker een paar gaatjes aan de bovenkant. Maal als laatste grof zeezout over het eigeel.

De zalm Wellington is nu klaar om af te bakken.

Bereiding

Het garen kun je in je BBQ met deksel doen, met een indirecte opstelling bij een dome temperatuur van 210°Celsius. Dit doen je dan ongeveer 30 á 35 minuten. Je kan de zalm Wellington ook in een voorverwarmde heteluchtoven bij 200°Celsius bereiden. Dit zal dan ongeveer 25 á 30 minuten duren. Je kunt aan het bladerdeeg zien wanneer de zalm klaar is. Als deze mooi goudbruin is dan is de Wellington klaar. Wanneer je deze gaart in de BBQ dan is het aan te raden om dat op een pizzasteen te doen. Dit voorkomt de kans op verbranden.

Mocht er wat vocht vrij komen, dan kun je deze eventueel wegdeppen met een stukje keukenpapier.

Je kunt de zalm Wellington direct serveren, wat je er bijvoorbeeld bij kan maken zijn asperges en gebakken aardappeltjes.

Smakelijk eten!!

Maak je dit zalm Wellington recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.