Snel, correct en korte lijnen.Jules – Macharen
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Duroc ribeye Duketown

Terug

De Duroc Rib-eye is echt een must om een keer te proberen. Het vlees is erg mals, omdat het varken deze spier heel weinig gebruikt. De Duroc rib-eye is mooi doorregen met vet en daardoor erg smaakvol. Samen met de rub van Duketownsmokers, die een lekker pepertje erin heeft zitten, een mooie combi.

Bereiding

Leg de Duroc ribeye of als je meerdere hebt een half uur van te voren uit de koelkast en strooi de rub rondom erom heen. Pak ze voor het half uur even in met folie.

De Duroc ribeye gaan we eerst op lage temperatuur garen tot 58°C kern met een temperatuur van 125°C. We doen dit om het vet in het vlees goed te laten smelten en zacht te laten worden. 

Bereidingstijd is afhankelijk van de dikte en grootte van het vlees.

Wanneer de kerntemperatuur behaald is, halen we de Duroc ribeye eraf en stoken we de kolen op om direct te grillen.

In de tussentijd zou je eventueel wat little gem kunnen roosteren en doorlaten garen in een skillet met wat balsamicodressing. Dit past goed bij de Duroc ribeye. Little gem is een klein slakropje, die je halveert en goed kunt grillen op de BBQ.

Wanneer de kolen heet zijn kan de Duroc ribeye afgegrild worden tot 63°C kern en pak deze in om 5 minuten te laten rusten. Vervolgens de Duroc ribeye serveren of in plakken snijden en dan direct serveren.

Wat gegrilde little gem erbij met balsamicodressing maakt een smaakvol gerecht.

Smakelijk eten!!!

comments comments

Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 00:10
Bereidingstijd 00:25
Aantal personen 4
Duroc ribeye
600-800 gram
Duketown All purposerub
naar smaak
Little gem
4 kropjes
Balsamicodressing
4 eetlepels