Tweede Brabantse BBQ Meating zaterdag 29 september

Zet deze datum alvast dik onderstreept in je agenda. Want wegens groot succes vorig jaar en de vele leuke reacties organiseren we ook dit jaar weer samen met de Bierbrouwerij in Oijen en BasBQ de Tweede Brabantse BBQ Meating! 

Het zal een dag zijn in het kader van gezelligheid, maar er is uiteraard weer een wedstrijd waar je met jouw team aan mee kan doen. Ook worden er weer een aantal demo’s gegeven. Er wordt een lam uitgesneden en het fileren van vis zal gedemonstreerd worden. Wat betreft de wedstrijd, dit jaar hebben twee andere categorieën dan vorig jaar. De eerste proef zal zijn een Steak Cook Off: Wie bakt de beste steak, en serveert deze zo creatief mogelijk. De steak krijg je natuurlijk van BBQuality, zodat iedereen hetzelfde stuk vlees krijgt. Het zal gaan om een prachtige steak van ons favoriete Nederlands Dubbeldoelvee gesponsord door Heijdra Vleesvee uit Ijsselstein. En de tweede proef is een Surprise box. Ook deze wordt door ons beschikbaar gesteld. Iedereen krijgt dezelfde box met een paar ingrediënten en bereidt ook deze weer zo creatief mogelijk. Dus een wedstrijd voor de creatievelingen lijkt ons. De inschrijving is gratis en ook de producten waarmee je gaat koken hoef je dus niet te betalen. Makkelijk toch?

Vind jij het leuk om te BBQ-en en houd je van gezelligheid, geef je dan nu op bij claus@bbquality.nl en we zien je 29 september in Oijen bij Oss. Er zijn tevens leuke prijzen te winnen. Teams mogen bestaan uit 1 tot 99 teamleden, er zijn dus geen restricties. Verdere info en programma van deze dag volgen nog in de loop van de volgende maanden.

Wanneer je door een of andere reden niet mee kan doen aan de wedstrijd ben je natuurlijk ook meer dan welkom om te komen kijken naar de strijdende teams en de demo’s. Je hoeft je hier uiteraard niet voor in te schrijven. Ook hebben we een leuke actie! Als je op deze zaterdag je pakket in Oijen op komt halen krijg je een BBQuality All purpose rub en een bieropener cadeau van ons. Lees hier hoe je in aanmerking komt voor deze actie. Ook kun je je eventuele lege dozen meenemen om de daarbij behorende kortingscode te ontvangen. Nog meer redenen dus om er samen een gezellige dag van te maken!

We hopen je dan te zien!

Programma (onder voorbehoud)

vanaf 9.00u deelnemende teams welkom

11.00u uitleg programma en regels en uitdelen van de steak en Mysterybox

12.30u Inleveren Steak

13.00u Demo limoncello maken door Jan Limoen

13.45u Demo uitbenen lam

14.30u Inleveren Mysterybox

17.00u Prijsuitreiking

Prijzen

Winnaar Overall: Brisket pakket, brisket, mariande injector, rol van 5 m Butcher paper, zak rookhout, Diner bon Bierbrouwerij, Looftlighter

1e prijs Steak Cook-0ff: Pulled Pork pakket, Boston Butt, meat claws, BBQuality Pork Rub, rookhout, Bierpakket Bierbrouwerij

2e prijs Steak Cook-off: Spare ribs pakket, 4 spare ribs, rib rek, NOSKOS BBQ-saus, rookhout, Bierpakket Bierbrouwerij

3e prijs Steak Cook-off: Hamburger pakket, BBQuality burgerpakket, hamburger pers, hmburger rek, broodjes vorm, Bierpakket Bierbrouwerij

1e prijs Mystery Box: Pulled Pork pakket, Boston Butt, meat claws, BBQuality Pork Rub, rookhout, Bierpakket Bierbrouwerij

2e prijs Mystery Box: Spare ribs pakket, 4 spare ribs, rib rek, NOSKOS BBQ-saus, rookhout, Bierpakket Bierbrouwerij

3e prijs Mystery Box: Hamburger pakket, BBQuality burgerpakket, hamburger pers, hamburger rek, broodjes vorm, Bierpakket Bierbrouwerij

Reglement Brabantse BBQ Meating 2018

De organisatie stelt alleen een werktafel ter beschikking, al het andere dient door de teams zelf meegebracht te worden.

The battlefield is vanaf 9.00 uur toegankelijk.

Steak cook-off

Elk deelnemend team ontvangt 1 stuks vlees en 1 inleverbox voor de wedstrijd.

Het vlees dient, al dan niet gesneden, in deze box ingeleverd te worden.

Garnituur is niet toegestaan.

Saus is niet toegestaan . Wanneer het vlees in een bad van saus/ dressing /smaakstoffen ligt volgt diskwalificatie. Aanhangende smaakstoffen zijn wel geoorloofd.

Het vlees mag naar eigen keuze gegaard worden..Let op; Medium is wellicht de meest gangbare keuze.

De box wordt blind gejureerd.

Mysterybox wedstrijd

Elke deelnemend team ontvangt 1 box waaruit men minimaal 3 ingrediënten, herkenbaar moet gebruiken bij het in te leveren gerecht. Herkenbaar qua smaak (pas op, dat kan moeilijk zijn ) of herkenbaar voor het oog.

Alles mag gebruikt worden om het gerecht tot een succes te maken maar de ingrediënten uit de box dienen een bereiding op de bbq te ondergaan.

De organisatie zal voorzien in een tafel waar een aantal extra ingrediënten te halen zijn. Denk bijvoorbeeld aan wat groene kruiden, room, boter, aardappel, enz.

Presentatie van het gerecht mag op elke manier zolang de afmeting niet groter is dan 50×50 cm.