BBQualityTime
BBQuality Time!

Tournedos bereiden – de ultieme gids van onze slagers
Tournedos bereiden? Onze slagers delen kerntemperaturen, BBQ en snij-tips. Zo maak je ossenhaas tournedos boterzacht en perfect gegaard.

BBQualityTimer van de maand; @CarportBBQ!
Maak kennis met Marcel Kossen uit Den Helder, beter bekend als @CarportBBQ! Marcel is trotse ambassadeur van BBQuality! Lees over CarportBBQ!

De perfecte Eendenborst bereiden: tips en recepten
De perfecte Eendenborst bereiden? Ondekt hier hoe je dat doet op de BBQ, in pan of oven. Krokant vel, sappig vlees. Tips van onze BBQ chefs!

De beste Picanha bereiden op de BBQ? Dat doe je zo!
De beste Picanha bereiden op de BBQ. Onze BBQ chefs delen tips voor temperatuur, snijtechniek en ultieme smaak!

Ribeye bereiden op de BBQ: tips van onze BBQ chefs
Ribeye bereiden als een pro? Ontdek kerntemperaturen, grilltechnieken en tips van onze BBQ chefs. Bestel jouw ribeye bij BBQuality!

Het bereiden van de beste Short Ribs!
Het bereiden van short ribs: lees over de kerntemperatuur, BBQ-technieken & tips van onze chefs. Word meester in low & slow ribs!

De ultieme gids voor de beste Bavette!
Op zoek naar de beste bavette? Ontdek in onze ultieme gids alles over dit heerlijke stuk vlees. Inclusief pro-tips voor de beste Bavette!

Welke BBQ is het beste voor beginners?
Ontdek de beste BBQ voor beginners: tips, soorten en keuzes voor een geslaagde start met grillen, eenvoudig en smakelijk.

Zo snijd je vlees op de draad voor het beste resultaat
Leer bij BBQuality hoe je vlees perfect snijdt tegen de draad voor malser, sappiger en smaakvoller resultaat elke keer.

Vuurschaal met bakplaat: top of flop?
Ontdek of BBQ'en met een Vuurschaal écht bij jou past: sfeer, buitenkoken en groepen versus precisie en slow cooking.

BBQ vlees injecteren: wanneer en hoe doe je dat?
Ontdek hoe en wanneer je BBQ-vlees moet injecteren voor maximale sappigheid en smaak, met praktische tips en technieken!

Je vlees ontdooien: zo doe je dat slim, snel én veilig
Je vlees ontdooien is een van de belangrijkste stappen voor een goed eindresultaat! Lees in onze nieuwe blog hoe je dit goed doet.

10 Onmisbare BBQ-tips voor op vakantie
10 onmisbare BBQ vakantietips voor elke BBQer op vakantie. Slimme tools, makkelijke recepten & tips voor relaxte BBQ-momenten. Ontdek ze nu!

Welke rookhoutsnippers geven jouw BBQ die unieke kick?
Ontdek welke rookhoutsnippers het beste passen bij kip, rund, vis of wild. Met tips en combinaties voor elke BBQ-liefhebber!

Barbecueën met de KIDS!
Er zijn van die dingen die je als ouder gewoon moet doorgeven. Goed vlees grillen is daar één van. Maar de geur van brandende kolen ook!

Verse kruiden en BBQ
Verse kruiden en BBQ: in deze BBQualityTime-editie ontdek je hoe je een eigen kruidentuin aanlegt voor extra smaak op de grill.

Wildrundvlees, de perfecte keuze voor een carnivoordieet.
In dit blog leggen we uit waarom rundvlees uit de vrije Nederlandse natuur de beste keuze is voor het carnivoor dieet.

Hoe maak je zelf een gezonde bottenbouillon (bone broth)
In dit blog laten we zien hoe je zelf een gezonde bottenbouillon kan maken. Dit superfood wordt ook wel bone broth genoemd.

Hoe bak je de perfecte biefstuk?
In dit blog lees je hoe ook jij de perfecte biefstuk thuis kan bakken. Gebruik een kernthermometer voor het perfecte resultaat

Waarom is het belangrijk dat vlees rijpt?
In dit blog leggen we uit waarom het belangrijk is dat vlees rijpt. En wat de verschillen zijn tussen droog en nat rijpen.

Bereidingswijze pizza, BBQ of (pizza)oven
Bereidingswijze pizza op de BBQ of in de oven ontdek de stappen om succesvol te worden in het bereiden van pizza's op de BBQ of in de oven.

Wat voor soort vlees is Picanha? We vertellen je er graag meer over!
Wat voor soort vlees is picanha? Het is een mals stuk vlees van het rund en wordt ook wel staartstuk genoemd.

Bavette: alles wat je moet weten!
De Bavette is een heerlijk stuk mals vlees, afkomstig uit de vang van een rund. Heerlijk om te grillen op de bbq of te bakken in de pan!
Welke BBQ moet ik kopen?

BBQuality kerntemperaturen van vlees en vis
Kerntemperaturen van vlees en vis, de enige manier om de juiste garing te bepalen is om de kerntemperatuur te bepalen. Hier een lijst met kerntemperaturen.
