BBQualityTime

BBQuality Time!

Welke BBQ is het beste voor beginners?

Ontdek de beste BBQ voor beginners: tips, soorten en keuzes voor een geslaagde start met grillen, eenvoudig en smakelijk.
Snijden op draad snijden2025 | BBQuality

Zo snijd je vlees op de draad voor het beste resultaat

Leer bij BBQuality hoe je vlees perfect snijdt tegen de draad voor malser, sappiger en smaakvoller resultaat elke keer.
Vuurschaal 1 blog2025 | BBQuality

Vuurschaal met bakplaat: Top of Flop?

Ontdek of BBQ'en met een Vuurschaal écht bij jou past: sfeer, buitenkoken en groepen versus precisie en slow cooking.
Pulled pork pakket recept | The Original | BBQuality Pork Rub | Vlees injectie spuit| Meat claws | Aluminiumfoliet | BBQuality

BBQ vlees injecteren: wanneer en hoe doe je dat?

Ontdek hoe en wanneer je BBQ-vlees moet injecteren voor maximale sappigheid en smaak, met praktische tips en technieken!
Picanha met Diane-saus recept | No Mercy | The Hulk | The Finish | Maikel | BBQuality

Je vlees ontdooien: zo doe je dat slim, snel én veilig

Je vlees ontdooien is een van de belangrijkste stappen voor een goed eindresultaat! Lees in onze nieuwe blog hoe je dit goed doet.
10 onmisbare BBQ vakantietips tijdens kampeertrip | BBQualityTime 2025

10 Onmisbare BBQ-tips voor op vakantie

10 onmisbare BBQ vakantietips voor elke BBQer op vakantie. Slimme tools, makkelijke recepten & tips voor relaxte BBQ-momenten. Ontdek ze nu!

Welke rookhoutsnippers geven jouw BBQ die unieke kick?

Ontdek welke rookhoutsnippers het beste passen bij kip, rund, vis of wild. Met tips en combinaties voor elke BBQ-liefhebber!
Barbecueën met de kinderen kids2025 | BBQuality

Barbecueën met de KIDS!

Er zijn van die dingen die je als ouder gewoon moet doorgeven. Goed vlees grillen is daar één van. Maar de geur van brandende kolen ook!
Verse kruiden en BBQ | BBQuality

Verse kruiden en BBQ

Verse kruiden en BBQ: in deze BBQualityTime-editie ontdek je hoe je een eigen kruidentuin aanlegt voor extra smaak op de grill.
Wildrundvlees pakket | BBQuality

Wildrundvlees, de perfecte keuze voor een carnivoordieet.

In dit blog leggen we uit waarom rundvlees uit de vrije Nederlandse natuur de beste keuze is voor het carnivoor dieet.
Bottenbouillon (bone broth) recept | BBQuality

Hoe maak je zelf een gezonde bottenbouillon (bone broth)

In dit blog laten we zien hoe je zelf een gezonde bottenbouillon kan maken. Dit superfood wordt ook wel bone broth genoemd.
Taurus tauros beef platter recept | BBQuality

Hoe bak je de perfecte biefstuk?

In dit blog lees je hoe ook jij de perfecte biefstuk thuis kan bakken. Gebruik een kernthermometer voor het perfecte resultaat

Waarom is het belangrijk dat vlees rijpt?

In dit blog leggen we uit waarom het belangrijk is dat vlees rijpt. En wat de verschillen zijn tussen droog en nat rijpen.
Pizza steak recept | Diamanthaas | Maikel | BBQuality

Bereidingswijze pizza, BBQ of (pizza)oven

Bereidingswijze pizza op de BBQ of in de oven ontdek de stappen om succesvol te worden in het bereiden van pizza's op de BBQ of in de oven.
Bizon picanha met een frisse aardappelsalade recept | BBQuality

Wat voor soort vlees is Picanha? We vertellen je er graag meer over!

Wat voor soort vlees is picanha? Het is een mals stuk vlees van het rund en wordt ook wel staartstuk genoemd.
Yakitori bizon recept van bavette | BBQuality

Bavette: alles wat je moet weten!

De Bavette is een heerlijk stuk mals vlees, afkomstig uit de vang van een rund. Heerlijk om te grillen op de bbq of te bakken in de pan!

Welke BBQ moet ik kopen?

BBQuality kerntemperaturen van vlees en vis | BBQuality

BBQuality kerntemperaturen van vlees en vis

Kerntemperaturen van vlees en vis, de enige manier om de juiste garing te bepalen is om de kerntemperatuur te bepalen. Hier een lijst met kerntemperaturen.

December: Maand van ’t winterse vlees!