Achtermuis carpaccio recept met een salade van asperge en mini maïs

Achtermuis carpaccio recept met een salade van asperge en mini maïs | BBQuality

Inleiding

Carpaccio, een van de meest voorkomende voorgerechten. Dat is ook niet voor niets, het is gewoon lekker. Deze carpaccio is net wat anders dan de voorverpakte dungesneden versie. We gaan een stuk achtermuis eerst kort bakken of grillen en daarna snijden we er direct dunne plakken van. Daarbij gegrilde groente aangemaakt in een dressing. Hier mijn achtermuis carpaccio recept met een salade van asperge en mini maïs.

Ingrediënten

 • 600 á 700 gram runderachtermuis
 • 100 gram verse groene asperge tips
 • 100 gram verse mini maïs
 • dijonnaise van bijvoorbeeld het merk "Maille"
 • klein zakje gewassen verse spinazieblaadjes
 • 1 rode paprika
 • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
 • grof gemalen peper en zeezout
 • olijfolie
 • 0,5 theelepel kurkuma specerij
 • 1 theelepel frambozen azijn

Bereiding

Blancheer in kokend water met een beetje zout, de groene asperge tips voor 2 minuten en spoel ze koud af. Doe dit ook drie minuten met de mini maïs met een halve theelepel kurkuma specerij daaraan toegevoegd. Halveer hierna de mini maïs in de lengte.

Snijd de rode paprika in ringen en verwijder de zaadjes.

Bakken van de achtermuis

Pak de achtermuis en grill of bak deze rondom kort op hoog vuur, zodat de achtermuis een mooi bruin kleurtje krijgt. Je kunt dit natuurlijk ook op de BBQ doen. We gaan de achtermuis niet volledig garen. Haal, als de achtermuis rondom mooi bruin is, de achtermuis uit de bakpan of BBQ. Maal nu zeezout en grove peper helemaal om de achtermuis heen, zodat alle kanten goed bedekt zijn. Laat de achtermuis daarna even afkoelen in de koelkast.

Grill vervolgens de mini maïs, aspergetips en de rode paprika ringen eventjes kort en laat deze afkoelen. Maak het daarna aan met een scheut olijfolie en een halve theelepel frambozenazijn. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Meng het nu even goed door. 

Carpaccio snijden

Snijd de achtermuis in dunne plakken, gebruik hier een zeer scherp mes voor. Je kunt eventueel de achtermuis even aan laten vriezen, zodat je een steviger stuk hebt. Je zult zien dat je nu makkelijker kan snijd. Je kan ook de gesneden plakken carpaccio tussen 2 lagen huishoudfolie leggen en ze daarna wat platter slaan met de onderkant van een steelpan.

Carpaccio plank

Leg de carpaccio op een plank of schaal. Verdeel wat spinazieblaadjes, de mini maïs, aspergetips en paprika-ringen over de carpaccio. Hier en daar wat toefjes dijonaise. Als je dit met een spuitzak of spuitfles doet, dan gaat dit wat makkelijker dan met een theelepel. Strooi de geroosterde pijnboompitten er overheen en als laatste besprenkel je de carpaccio met wat olijfolie en nog wat gemalen peper en zeezout.

Serveer de plank midden op tafel en geniet samen van deze verse carpaccio. 

Smakelijk eten!!!

Maak je dit achtermuis carpaccio recept met een salade van asperge en mini maïs en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.