Bizon picanha met een frisse aardappelsalade recept

Bizon picanha met een frisse aardappelsalade recept | BBQuality

Inleiding:

Ook dit stuk van de bizon, de picanha, is weer enorm mals. Je hoeft je niet druk te maken of je het vlees verkeerd aansnijdt. Een fantastisch stuk vlees die we garen in de BBQ en op smaak brengen met grof gemalen zwarte peper en sea salt flakes. Een heerlijke combinatie die we complementeren met een frisse aardappelsalade. Lees hier mijn bizon picanha recept.


Ingrediëntenlijst:

  • Circa 1 kilo Bizon picanha
  • grof gemalen peper
  • Maldon sea salt flakes
  • 1 kilo kriel aardappeltjes
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 á 2 eetlepels kappertjes
  • klein bosje bieslook
  • 8 blaadjes munt
  • 1 rode ui
  • peper en zout
  • 1 limoen

Benodigdheden:

Voorbereiding

Was de krielaardappeltjes en kook deze beetgaar. Controleer of ze goed beetgaar zijn daar er even in te prikken met een satéprikker. Voel je weinig weerstand, dan zijn de aardappeltjes beetgaar. Laat ze uitdampen en afkoelen, spoel ze niet af. Snijd de krielaardappeltjes in stukken en doe ze in een grote kom.

Meng de crème fraîche met de fijngesneden munt, bieslook en samen met een half gesnipperde rode ui door elkaar. Breng het vervolgens op smaak met het sap van een halve limoen, peper en zout.

Roer nu de aangemaakte crème fraîche door de krielaardappeltjes. Het beste is om dit een half uurtje van te voren te maken om de smaken er goed in te laten trekken.

Bereiding

We pakken nu de bizon picanha erbij. Verwijder het zichtbare vlies met een scherp mes. Het vet mag je zeker laten zitten. Bestrooi de Bizon picanha met sea salt flakes en gemalen peper.

Hierna gaan we de picanha eerst indirect garen tot 42°Celsius in de kern op de BBQ met deksel bij een dome-temperatuur van 120°Celsius. Daarna grill je de picanha direct boven de kooltjes tot een kern van 47°Celsius. Op deze manier wordt het vlees medium-rood. Wil je het vlees meer medium dan grill je deze iets langer. Laat de bizon picanha na het garen even rusten op een snijplank.

Snijd de bizon picanha in dunne plakken en serveer er de frisse aardappelsalade bij.

Wat er eventueel ook als bijgerecht nog bij past is romaine sla van de BBQ, ingesmeerd met wat olijfolie en bestrooid met wat sea salt flakes.

Smakelijk eten!!!

Maak je dit Bizon picanha met een frisse aardappelsalade recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.