BBQuality is de online slager voor een heerlijk stuk vlees.Mark Gruntjes
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Broodje gegrild kipdijfilet recept met een Provençaalse salade

Broodje gegrild kipdijfilet recept met een Provençaalse salade | BBQuality

Inleiding

Kipdijfilet is een veelzijdig stukje vlees van de kip. Als spies, voor pulled chicken, voor saté, kipdijcake etc. etc.

Hoe ik de kipdijfilet ook heerlijk vind is met de BBQuality chicken rub, op een broodje met een heerlijke op mango gebaseerde BBQsaus of in een salade met gegrilde groenten erbij. In onderstaand broodje gegrild kipdijfilet recept met een Provençaalse salade lees je hoe makkelijk je deze op tafel kan zetten.

Ingrediëntenlijst

  • 1 kilo kipdijfilet
  • 1 volle eetlepel BBQuality chicken rub
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • gemalen peper en zeezout naar smaak
  • een paar scheutjes olijfolie
  • 1 stuk aubergine
  • 1 stuk courgette
  • 1 gele paprika
  • 4 stuks lente-ui
  • 1 zak gemengde sla
  • 3 stuks tomaten
  • 1 flesje Mango Cinnamon BBQ-saus 
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 limoen
  • 4 afbakbroodjes

Voor het zoetzuur

  • 1 rode paprika
  • 1 lente-ui
  • 1 grote of 2 kleine rode uien
  • 50 milliliter appelazijn
  • 40 gram rietsuiker
  • 1/2 theelepel dille

Voorbereiding

Zoetzuur

We beginnen met het zoetzuur. Het beste kan je deze de avond ervoor of in de ochtend te maken. Laat de suiker oplossen in de appelazijn en voeg de dille toe. Snijd de paprika en rode ui in dunne ringen. De lente-ui in chinoise, oftewel schuin op de steel (dun) snijden. Doe alles in een wekpot of schaal. Schud af en toe de wekpot, zodat alles goed mengt of roer regelmatig door de schaal.

Kipdijfilet

Vervolgens gaan we de kipdijfilet kruiden. Voor de eerste 500 gram gaan we de BBQuality chicken rub gebruiken in combinatie met 1 eetlepel olijfolie. Meng alles goed door elkaar en zet het afgedekt in een schaal in de koelkast weg.

De andere 500 gram mengen we met 1 theelepel tijm, 1 theelepel rozemarijn, 1 geperst teentje knoflook en 1 eetlepel olijfolie. Maal er wat verse peper en zeezout overheen. Meng dit ook goed door elkaar en zet dit ook afgedekt weg in de koelkast.


Bereiding

Snijd de courgette en aubergine in plakken. Bestrijk ze daarna met olijfolie en grill deze vervolgens samen met de lente-ui op de BBQ. Leg alles vervolgens in een vuurvaste schaal en strooi er wat tijm, zeezout en gemalen peper overheen. Dek deze schaal af en laat het nagaren en langzaam afkoelen.

Bak nu de afbakbroodjes af volgens de verpakking.

Hierna gaan we de gele paprika zwart roosteren, ontvellen en in reepjes snijden. Deze kun je dan toevoegen aan de rest. Als de lente-ui gaar is, kun je deze ook in ringen snijden en toevoegen. Laat alles nu afkoelen.

Als alle groenten gegrild is gaan we de BBQ voor indirect klaarmaken met een temperatuur van 150°. We garen de kipdijfilet zowel voor de broodjes als voor de salade eerst indirect en als ze bijna gaar zijn grillen we even af (zonder indirecte zone) boven de kolen. Laat de provençaalse kipdijfilet even afkoelen en snijd deze in repen. Haal de kipdijfilet met rub eraf en houd deze afgedekt warm.

Serveren

De salade afmaken

Besprenkel een halve limoen over de groente en meng alles door elkaar. De sla kun je alvast in een grote schaal doen en de andere helft van de limoen erover sprenkelen. Tevens een scheutje olijfolie en wat gemalen peper en zeezout(niet te veel). Voeg de gegrilde groente eraan toe en de gesneden Provençaalse kip. Snijd de tomaat, leg deze als laatste erbij en strooi de zonnebloempitten eroverheen.

De Broodjes maken

Snijd de broodjes open en rooster deze nog even op de BBQ. Leg een blaadje sla erop met daarop wat zoet-zure groente. Snijd de gegrilde kipdijfilet met rub in repen en verdeel deze over de broodjes. Doe er wat BBQsaus op en leg daarna het broodkapje erop en je broodje is klaar.

Serveer het tegelijk en je hebt een heerlijke zomerse maaltijd.

Smakelijk eten!!

Maak je mijn broodje gegrild kipdijfilet recept met een Provençaalse salade en plaats je dit op Instagram? Tag @dirks_smoke_and_grills en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills.

comments comments

Keuken Mediterraans
Voorbereidingstijd 12:20u
Bereidingstijd 00:25u
Aantal personen 4 personen
Kipdijfilet
1 kg
BBQuality Chicken rub
1 volle eetlepel
Knoflook
1 teentje
Rozemarijn
1 tl
Tijm
1 tl
Gemalen peper en zeezout
naar smaak
Olijfolie
een scheutje
Aubergine
1 stuk
Courgette
1 stuk
Gele paprika
1 stuk
Lente ui
4 stuks
Gemengde sla
1 zak
Tomaten
3 stuks
Mango Cinnamon BBQsaus
Zonnebloempitten
1 el
Limoen
1 stuk
Afbakbroodjes
4 stuks

Zoetzuur:
Rode paprika
1 stuk
Lente ui
1 stuk
Rode ui
1 stuk (of 2 kleine)
Appelazijn
50 ml
Rietsuiker
40 gr
Dille
0,5 tl