Het vlees is heerlijk, de prijs is prima en de service uitstekend!Robin – Utrecht
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Broodje varkensschnitzel

Broodje varkensschnitzel recept | BBQuality

Inleiding

Onlangs was ik onderweg van Berlijn naar Eindhoven en onderweg bij het tankstation in Duitsland zag ik een broodje schnitzel. Helaas koud en vrij zompig, omdat het broodje al even in de vitrine lag, maar desondanks best een smakelijke snack. Ik dacht, dat kan beter, dus hierbij de snack in de meeste verse vorm die je kan maken, heerlijk!

  • 2 lepels mayonaise
  • 1 lente-ui
  • 1/4 citroen

Recept

Bak een schnitzel in roomboter, op laag vuur. Neem een ciabatta stokbrood en snijd schuin de kop en kont er af. Was de sla en ontdoe de sla van de harde nerf, breek het witte gedeelte weg zodat je alleen de buitenste groene randen overhoudt. Bedek de onderkant van het broodje met sla. Snij de tomaten in dunne plakken en leg deze met twee plakken naast elkaar op de sla. Smeer royaal met een lepel twee eetlepels mayo op de sla. Neem de schnitzel en leg deze op het broodje en snij vervolgens een citroen in vier partjes. Knijp één partje uit over de schnitzel en garneer af met dunne reepjes lente ui.

Eet smakelijk!

@foodboozeandbbq

comments comments

Keuken Duits
Voorbereidingstijd 00:05
Bereidingstijd 00:15
Aantal personen 1 persoon
Schnitzel
1 x
Ciabatta
1 x
Tomaten
2 x
Krop krulsla
1 x
Mayonaise
2 lepels
Lente-ui
1 x
Citroen
1/4