- Recept
- Ingredienten
- Ook interessant
Buikspek Gua Bao

Inleiding
Gua Bao is een populair gerecht in streetfood in Taiwan maar de oorsprong van dit gerecht ligt in China.
Het is een gestoomd broodje wat vaak met vlees en garnituur gevuld wordt.
Voor dit broodje heb ik het buikspek zonder zwoerd van BBQuality gebruikt. Dit vervolgens langzaam gegaard en in dunne plakjes gesneden. Tip mocht je geen stoommandje hebben voor de broodjes, dan werkt een pan water met daarop een vergiet met een deksel erop ook erg goed.

Bereiding
Bereidingswijze
Leg de groenten in het in warm zoetzuur en zet het in de koelkast om te koelen.
Smeer het buikspek met Baowow in. Gaar deze low en slow op de bbq bij 100 graden voor ongeveer 3 uur tot een kerntemperatuur van 77 graden.
Stoom terwijl de buikspek ligt te garen de broodjes. Doe dit zo laat mogelijk zodat ze mooi zacht zijn.
Snij de buikspek nu in plakjes en grill deze op hoge temperatuur (rond de 200 graden) krokant.
Vul de broodjes en eet smakelijk.

Algemeen
Keuken Chinees
Voorbereidingstijd 00:30
Bereidingstijd 3:30
Aantal personen 2
Ingredienten
- Buikspek300 gram
- Gua Bao broodjes6 stuks
- Komkommer120 gram
- Radijs80 gram
- Tauge100 gram
- Krokante ui50 gram
- Bao.wow Saus.GuruRuim over het vlees
comments comments