Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Buikspek Gua Bao

Buikspek recept | BBQuality

Inleiding

Gua Bao is een populair gerecht in streetfood in Taiwan maar de oorsprong van dit gerecht ligt in China.
Het is een gestoomd broodje wat vaak met vlees en garnituur gevuld wordt.

 

Voor dit broodje heb ik het buikspek zonder zwoerd van BBQuality gebruikt. Dit vervolgens langzaam gegaard en in dunne plakjes gesneden. Tip mocht je geen stoommandje hebben voor de broodjes, dan werkt een pan water met daarop een vergiet met een deksel erop ook erg goed.

Bereiding

Bereidingswijze

Leg de groenten in het in warm zoetzuur en zet het in de koelkast om te koelen.

Smeer het buikspek met Baowow in. Gaar deze low en slow op de bbq bij 100 graden voor ongeveer 3 uur tot een kerntemperatuur van 77 graden.

Stoom terwijl de buikspek ligt te garen de broodjes. Doe dit zo laat mogelijk zodat ze mooi zacht zijn.

Snij de buikspek nu in plakjes en grill deze op hoge temperatuur (rond de 200 graden) krokant.

Vul de broodjes en eet smakelijk.

comments comments

Keuken Chinees
Voorbereidingstijd 00:30
Bereidingstijd 3:30
Aantal personen 2
  • Buikspek
    300 gram
  • Gua Bao broodjes
    6 stuks
  • Komkommer
    120 gram
  • Radijs
    80 gram
  • Tauge
    100 gram
  • Krokante ui
    50 gram
  • Bao.wow Saus.Guru
    Ruim over het vlees