Buttered Beef

Bereiding van de Buttered Beef

Dit recept is totaal niet geschikt voor welk dieet dan ook! Behalve als er een dieet bestaat waarbij je veel roomboter moet gebruiken.

Bereid je BBQ voor in twee zones en goed heet. Blancheer de sugarsnaps in ruim kokend en gezouten water ongeveer voor 1 minuut. Spoel af met koud water en dep ze droog met een keukenpapier.

Smelt in een pan met dikke bodem de boter op een middellaag vuur: zodra de boter voor ongeveer de helft gesmolten is pers je de knoflook en voeg je dit samen met het citroensap toe en laat je de boter verder smelten. Roer regelmatig en als alle boter gesmolten is zet je het vuur laag en hou je de boter warm (de knoflook smaak trekt nu goed in de boter/citroensap).

Voeg een handje rookhout toe aan de kolen, leg de sugarsnaps direct boven de kolen om te grillen en de biefstukpuntjes indirect om te roken. Prik in 1 puntje een kernthermometer: de biefstukpuntjes moeten een kerntemperatuur hebben van ongeveer 40 a 45 graden. Meer echt niet en JA dat kan heel snel gaan (hier was dat al in 1,5 minuut) afhankelijk van de temperatuur van de bbq. Vergeet het deksel niet te sluiten….

Intussen ben je de sugar snaps ook dus aan het grillen met een lekkere stoot rook erbij. Draai na 2 a 3 minuten de sugar snaps om en grill ze weer twee a 3 minuten.

Neem een grote beslagkom doe hier de taugé in, de biefstukreepjes en de sugarsnaps. Overgiet dit met de botersaus en meng dit heel goed door elkaar heen.

Verdeel dit over borden, trek een paar strepen hoisin saus eroverheen en garneer met sesamzaad en gebakken uitjes. Serveer jouw buttered beef eventueel met rijst of mie en kroepoek.


In beeld..