Canadese picanha met tomatensalsa recept

Canadese picanha heritage tomatensalsa recept | BBQuality

Canadese Heritage Angus Picanha

Wat een prachtige Canadese Angus picanha! Mooie marmering, mals en enorm smaakvol. Bij deze picanha maakt het niet uit of je het met de draad mee of op de draad het vlees snijdt, zo mals. De picanha wordt in dit recept op een welbekende manier bereidt. Eerst indirect en daarna direct afgaren tot de gewenste kerntemperatuur. We maken er een frisse tomatensalsa bij, die we verwarmen en op de picanha serveren. Lees hier mijn Canadese picanha met tomatensalsa recept.

Ingrediënten:

PicanhaHardware:

  • BBQ met deksel
  • Passende skillet (gietijzeren pan)

Tomatensalsa

  • 1 bol knoflook
  • 6-8 Roma tomaten in blokjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 0,5 sjalot ui fijngesneden

Bereiding

Bereid de BBQ met deksel in voor een indirecte bereiding met een dome-temperatuur van 115-120° Celsius.

Snijd de bovenkant van de bol knoflook eraf en bedruip wat olijfolie en zeezout over de opengesneden toppen heen. De bol knoflook gaat een half uur eerder op het rooster in de gesloten BBQ.

Leg de Canades Angus picanha met de vetkant op de snijplank en snijd het indien aanwezige vlies eraf. Door een begin te maken aan de rand van het vlies en dan met het mes schuik naar boven tegen het vlies te houden om het vervolgens eraf te snijden. Trim de vetkap wanneer nodig bij tot een dikte van 0,5 - 1 centimeter en snijd er een ruitpatroon in tot aan het vlees. Maal aan de onderzijde royaal zeezout, peper en wrijf dit erin.

Leg dan de picanha met de vetkap naar boven op het rooster en gaar deze tot 49° in de kern.

Was ondertussen de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat in blokjes. Snipper de sjalot-ui en snijd deze zeer fijn. Snijd of hak ook de peterselie fijn. Meng de blokjes tomaat, met 5 eetlepels olijfolie, fijngesneden sjalot-ui, gehakte peterselie en breng op smaak met peper en zout.

Als de knoflook gaar en zacht in de schil zit (ongeveer na 45- 60 minuten), kun je deze fijn pletten en door de tomatensalsa mengen.

In een skillet of direct boven de kolen

Wanneer de picanha de kerntemperatuur van 48-49° Celsius heeft behaald halen we deze eraf en zorgen we ervoor dat we direct kunnen grillen op de BBQ. De keuze is nu aan jou, spectaculair is direct op het rooster met flink wat vlammen of gecontroleerd in een skillet.

Kies je voor de skillet, dan zet deze snel op het vuur en laat deze heet worden. Leg de picanha op de vetkant erin en bak het vet uit, draai een keer om en gaar de picanha tot een kerntemperatuur 51° Celsius. Haal de picanha uit de skillet en laat deze 5-8 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie. Giet het vet voorzichtig uit de skillet en bak de tomatensalsa erin. Leg de picanha op een snijplank met een lekrand en verdeel de tomatensalsa over de picanha.

Snijd de picanha in dunne plakken en serveer direct.

Smakelijk eten !!!

Canadese picanha met tomatensalsa recept! Maak je dit recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.