Chuck-eye steak salade recept

Chuck-eye steak salade recept | BBQuality

Inleiding:

De chuck-eye steak of poor man's rib-eye zoals deze steak ook wel eens genoemd word kan op verschillende manieren bereid worden. Zo kan de chuck-eye steak gebruikt worden om stoofvlees van te maken, maar grillen als een steak is misschien nog wel lekkerder. In dit chuck-eye steak salade recept grillen we de chuck-eye als steak en serveren we hem op een salade.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten:

  • 500 gram chuck-eye steak
  • 1 flesje aceto balsamico glaze
  • 250 gram cherry tomaten
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 zakje rucola sla
  • 1 bosje groene asperges
  • No Mercy rub
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • Grof zeezout
  • Stokbrood

Benodigdheden:

Voorbereiding:

BBQ aansteken

Begin met het aansteken van de BBQ en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op een dome-temperatuur van 160 graden Celsius. Leg ook gelijk het gietijzeren rooster boven het directe gedeelte, zodat deze mee op kan warmen.

Zet je gietijzeren skillet boven het indirecte gedeelte, zodat deze ook langzaam mee opwarmt. 


Ingrediënten voorbereiden

Haal de chuck-eye steak uit de verpakking, dep deze droog en bestrooi hem aan alle kanten met de No Mercy rub. Snij het harde onderste gedeelte van de groene asperges af en besprenkel de groene asperges met een beetje olijfolie.

Bereiding:

Indirect garen van de chuck-eye steak

Leg de chuck-eye steak boven het indirecte gedeelte van de BBQ. Steek de kernthermometer in het midden van steak en stel de thermometer in op een kerntemperatuur van 46 graden Celsius.

Bereiden van de groentes

Terwijl de steak aan het garen is kunnen de asperges gegrild worden op het gietijzeren rooster. Leg de asperges op het gietijzeren rooster en blijf ze goed draaien, zodat ze niet verbranden. Gril de asperges tot ze beetgaar zijn en haal ze dan van de BBQ.

Doe de cherry tomaatjes in de gietijzeren skillet en rooster deze tot ze openbarsten. Als ze open springen haal je ze uit de skillet en doe je ze in een mengkom. Besprenkel de gepofte tomaatjes met wat aceto glaze en roer dit voorzichtig door. Zorg ervoor dat de tomaatjes rondom van de aceto glaze zijn voorzien.

Steak grillen

Als de chuck-eye steak de kerntemperatuur van 46 graden Celsius heeft bereikt dan haal je deze van de BBQ en laat je hem ongeveer 15 minuten rusten. Het rusten hoeft niet onder aluminiumfolie.

Verhoog ondertussen de temperatuur van de BBQ naar een dome-temperatuur van 200 graden Celsius. Leg na 15 minuten rusten de chuck-eye steak op het gietijzeren rooster en gril deze aan alle kanten nog even kort. Let op dat je blijft draaien, zo voorkom je dat de rub gaat verbranden.

Haal de steak van de BBQ en laat deze nog 5 minuten rusten.

Serveren

Leg de groene asperges even kort terug boven het indirecte gedeelte van de BBQ om ze even op te warmen. Doe ondertussen de sla in een mengkomen, besprenkel deze met wat olijfolie en breng de sla op smaak met peper en zout.

Snij de chuck-eye steak haaks op de draad in plakken en bestrooi de steak met een beetje grof zeezout. Doe wat sla in de borden en verdeel hier de tomaatjes, asperges en de gesneden steak overheen. Besprenkel de salade met een beetje aceto glaze en de salades zijn klaar.

Smakelijk eten!

Maak je mijn chuck-eye steak salade recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.