Diamanthaas in franse mosterd marinade met krieltjes en maïs

iamanthaas_recept_in_franse_mosterd_marinade_met_krieltjes_en_maïs

Introductie

Dit heerlijke recept is voor 2 personen en is zowel op de BBQ als in de oven/ grillpan te bereiden. Normaal zeggen we altijd dat ons vlees niet meer nodig heeft dan een beetje zout en peper, maar dit is toch wel een keer een lekkere variant om uit te proberen. Diamanthaas en jodenhaas zijn hetzelfde product en kunnen hier dus beiden voor gebruikt worden.

De bereiding

Maak een marinade van de mosterd, 2 tenen knoflook (geperst), de kruiden en het zout en wrijf daar de diamanthaas stevig mee in.

Laat de marinade minimaal een paar uur intrekken en grill de haasjes daarna direct op de BBQ. Schroei beide kanten even kort dicht en leg dan de diamanthaas even op de indirecte zijde van de BBQ tot deze een kerntemperatuur van 58 graden hebben (dat vind ik het lekkerste). Snijd de haasjes schuin op de draad dan is het vlees heerlijk mals. De marinade maakt het vlees iets pittig, maar met de zoetje maïs en de krieltjes smaakt dit heerlijk!

De krieltjes heb ik in partjes gesneden en in een ovenschaal gedaan. Beetje olijfolie, 2 tenen knoflook (even kneuzen en kort hakken), een takje rozemarijn en wat grof zeezout er overheen strooien. Vervolgens een half uurtje op de BBQ of in de oven.

De maïs heb ik van tevoren ingesmeerd met boter, knoflook (1 uitgeperste teen per maïskolf), olijfolie, peper en grof zeezout. De maïs even goed inpakken in aluminiumfolie en ook ongeveer een halfuur op de BBQ of in de oven leggen.

Eet smakelijk!