D’n Osse steak sandwich recept

D'n osse steak sandwich recept cuck eye oxxhead rub | BBQuality

D'n Osse steak sandwich! Een heerlijke en stevige lunch, daar houden we van in Brabant. De angus chuck eye steak is op smaak gebracht met de Osse Oxxtail Rub 'm all rub. Deze is indirect voorgegaard en daarna gegrild. Op geroosterd Ardenner brood met gesmoorde ui en Black Pepper sauce

Ingrediënten

Bereiding

Leg de chuck-eye steak alvast op een snijplank om op kamertemperatuur te komen (of in ieder geval zolang je bezig bent uit de koelkast).

Steek nu de BBQ met deksel aan. Aan de ene kant de kolen en de andere kant geen kolen. Op deze manier heb je een indirecte zone, de dome-temperatuur van de BBQ die we aanhouden is 120°Celsius.

Chuck-eye steak

Rub de chuck-eye steak rondom met de Oxxhead rub en wanneer de BBQ op temperatuur is leggen we de Angus chuck-eye steak op het rooster, op het indirecte gedeelte.

Snipper ondertussen de witte ui en snijd deze daarna in dunne halve ringen. Bak ze vervolgens zachtjes in olie of bakboter, zo smoren we de uien langzaam gaar. Breng ze op smaak met peper en zout. Snijd tevens de tomaat alvast in dunne plakjes.

Wanneer de steak een kerntemperatuur bereikt heeft van 40° Celsius gaan we de BBQ opstoken om de chuck-eye steak te voorzien van een lekkere korst. We garen deze tot 47°C in de kern of je gewenste garing en laten deze daarna 5 minuten rusten op een plank onder aluminiumfolie. Tijdens het rusten van het vlees roosteren we het Ardenner brood aan beide kanten.

Het beleggen

Op een stuk geroosterd brood smeren we een dun laagje mayonaise. Daarop leggen we de rucola-sla en de plakjes tomaat. Snijd de chuck-eye steak in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op de tomaat. Daarop de langzaam gegaarde gebakken ui en als laatste wat Black Pepper sauce. Snijd de sandwich door de helft en serveer direct.

Smakelijke lunch!!!

D'n Osse steak sandwich recept! Maak je dit recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.