Frisse doperwtjessoep recept met gegrilde garnalen

Frisse doperwtjessoep recept met gegrilde garnalen | BBQuality

Een frisse maaltijdsoep van doperwtjes, munt en limoen. Daarbij in knoflook en groene peper gemarineerde garnalen. Deze soep kun je ongeveer in 20 minuten op tafel hebben staan. 

Voorbereiding

We beginnen met de marinade voor de garnalen, pel een teen knoflook, plet deze en snij deze in kleine stukjes. Snij 1/4 van een groene peper fijn (zonder zaadjes). Meng deze met 4 eetlepels olijfolie. Verwarm dit een heel klein beetje, zodat de smaken sneller in de olie trekken. Laat het even afkoelen en voeg de garnalen toe en meng het door elkaar.

Vervolgens gaan we aan de slag met de sjalot-uitjes en een teen knoflook voor de soep. Deze snipperen we en fruiten deze 4 minuten aan in 3 eetlepels olijfolie. Let op niet te hard, zorg ervoor dat en de uitjes en de knoflook niet te snel verkleuren.

Ondertussen kun je de muntblaadjes fijnsnijden.

Voeg nu de kokende groente bouillon en de erwten toe. Waarom kokende bouillon? Om de doperwten zo kort mogelijk te garen, zodat ze mooi groen van kleur blijven. Kook dit zachtjes 7-8 minuten door en voeg in de laatste minuut de gesneden munt en de sap van 1/2 limoen toe.

Onder het koken van de soep rijg je de garnalen aan de spiesen. Grill de garnalen in een grillpan of direct op de BBQ.

Pureer de soep met een keukenmachine. Je kunt de soep door een zeef halen als je niet van wat structuur in de soep houd.

Serveren

Breng indien nodig de soep op smaak met wat gemalen peper en/of zeezout en serveer de soep warm met de gegrilde garnalen erbij.

Smakelijk eten!!!Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk's Smoke&Grills