Gegrilde wagyu A5 sushi recept

Gegrilde wagyu A5 sushi recept | Wagyu ribeye | Wagyuvlees | BBQuality

Inleiding:

Het gegrilde wagyu A5 sushi recept. Door van wagyu ribeye, sushi te maken, kun met een beetje wagyuvlees, heel veel lekkers maken.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten:

  • 200 gram Wagyu ribeye A5
  • Gerookt zeezout
  • 125 gram sushirijst
  • 175 gram water
  • 2½ eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • Wasabi
  • Kewpie mayonaise
  • Bieslook voor garnering

Benodigdheden:

  • BBQ met mogelijkheid tot direct en indirect bereiden
  • Pan met deksel
  • Fornuis
  • Tang
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Houten spatel
  • Zeef
  • Weegschaal

Voorbereiding:

Begin met het aansteken van de BBQ voor directe hitte en zorg dat de kolen goed witheet zijn en het rooster goed heet.

Sushi rijst

Was de sushi rijst eerst grondig en spoel meerdere keren goed af tot het water niet meer troebel is en laat het dan goed uitlekken. Doe nu het water en de rijst in een pannetje en breng het aan de kook en laat het dan 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Zet nu het vuur uit onder de pan en laat de rijst rusten voor 15 minuten. Laat de gehele tijd de deksel op de pan. Voeg na de 15 minuten de rijstazijn, suiker en zout toe en roer dit heel voorzichtig met een houten spatel door elkaar. Doe de deksel terug op de pan en laat nu helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.

Haal het wagyuvlees een uur voor het grillen uit de koelkast en uit de vacuüm. Als de BBQ goed op temperatuur is leg je de wagyu ribeye op het rooster, zo dicht mogelijk bij de kolen. Pas op de wagyu zal zorgen voor flinke steekvlammen vanwege het hoge vet percentage. Grill de wagyu kort aan de eerste kant voor ongeveer 2 minuten. Draai hem om en grill hem nog eens 2 minuten.

Serveren

Verdeel de rijst nu in ongeveer 8 porties en vorm deze nu naar de vorm van nigiri en druk goed aan. Doe op elke sushi nu een heel klein beetje wasabi. Snij de wagyu nu in plakken die op de sushi passen en leg dit op de sushi. Doe op elke sushi nu een klein dotje kewpie mayonaise en strooi er een beetje van het gerookte zeezout overheen. Snij de bieslook in dunne ringen en strooi deze over de sushi. Eet smakelijk!

https://www.youtube.com/shorts/TYGkWyLC2DA

Maak je mijn gegrilde wagyu A5 sushi recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.