Goulashsoep recept met runderriblap

Goulashsoep recept | BBQuality

Inleiding

Een heerlijke en ook goed gevulde goulashsoep. Bereid met een smaakvolle runderriblap en geroosterde paprika's. Lekker met in schijfjes gesneden stokbrood gegratineerd met kaas .

Voorbereiding

Voorbereiding

Het recept kan je op verschillende manieren maken. Je kunt de riblap bakken in de roomboter of gezien we graag BBQen even grillen op de BBQ. Je kan dan ook gelijk even de paprika's roosteren. Dit geeft een wat zoete smaak aan de parika's.

We gaan eerst even beginnen met wat snijwerk. Snipper de uien en knoflook, zodat deze klaar liggen. Snij een halve rode peper fijn, zonder zaadjes. Mocht je wat meer pit in de goulashsoep willen dan snij je de hele peper erin of voeg je later bij het op smaak brengen wat chilipeper toe. Deze goulash is wat milder qua pittigheid.

Vervolgens als de BBQ heet is gaan we de riblap aan beide kanten grillen en roosteren we de paprika's.

Bereiding

Doe de roomboter in een passende pan of Dutchoven. Zet deze op het vuur en verhit de roomboter. Wanneer je de riblap niet op de BBQ doet dan ga je deze nu aanbakken. Deze keer fruiten we gelijk de ui, knoflook en rode peper aan. Vervolgens voegen we de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder en bloem toe. Even goed doorroeren voor ongeveer een minuut en dan de doen we de runderbouillon erbij. Als laatste de gegrilde riblap en de laurier. Breng het geheel aan de kook en laat dit voor 3,5-4 uur rustig stoven.

Wanneer het laatste uur ingaat, ga je de geroosterde paprika pellen en in stukjes snijden. Schil de aardappels en snijd deze ook in blokjes van ongeveer 0,7 x 0,7 cm. Spoel ze niet af, want het zetmeel is ook deels de binding van je soep. Voeg de gesneden aardappels en de paprika aan de soep toe en laat deze de laatste 30 minuten mee stoven.

Controleer even of de riblap mals genoeg is en uit elkaar gaat vallen. Zo ja, dan haal je deze er even eruit en ga je deze grof plukken. Verwijder de dikkere vetstukjes en eventueel pezige delen. Snij het geplukte vlees grof indien nodig.

De soep afmaken

Wanneer het vlees weer toegevoegd is aan de soep gaan we deze indien nodig op smaak brengen met wat peper en zout. Wil je meer pit? Dan voeg je wat chilipoeder toe. Zoek even de laurierblaadjes en haal deze eruit. Het waren er 3. De aardappelblokjes zijn beetgaar tot gaar en de paprika is lekker zacht van het stoven.

Als de soep nog iets te dun is, kun je eventueel met allesbinder de soep wat verdikken.

Serveer de soep met afgebakken brood of snijd plakken brood en rooster deze met geraspte kaas in de oven.

Smakelijk eten!!!


Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.