Kalfsrack met gegrilde pruimen in balsamico en dragon recept

Kalfsrack met gegrilde pruimen in balsamico met dragon recept | BBQuality

Inleiding

Kalfsvlees heeft een fijne structuur en is supermals. We gaan deze kalfsrack in een lichte kruiden marinade zetten en bereiden op een BBQ met deksel.
Het kruidenmengsel bestaat uit platte peterselie, basilicum, dragon, limoenrasp en knoflook. Heerlijk fris en niet te overheersend voor het kalfsvlees. Daarbij gegrilde pruimen in gezoete donkere balsamico met dragon. Lees hier mijn kalfsrack met gegrilde pruimen in balsamico en dragon recept.

Ingrediënten

  • 1200 gram kalfsrack
  • 10 gram verse basilicum blaadjes
  • 10 gram verse peterselie
  • 5 gram verse dragon blaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • gemalen peper en zeezout

Voor de pruimen:

  • 500 gram verse rijpe pruimen
  • 50 milliliter donkere balsamico azijn
  • 60 gram rietsuiker
  • blaadjes verse dragon van 3 takjes
  • fijne rasp van een halve limoen

Voorbereiding

In de ochtend brengen we het kruidenmengsel aan op de kalfsrack. We snijden 10 gram platte peterselie, 10 gram basilicum en 5 gram dragon fijn. Vervolgens maak je het in de vijzel nog wat fijner. Voeg de geperste knoflookteen, zeer fijne rasp van 1 limoen en 3 eetlepels olijfolie toe. Breng het kruidenmengsel aan op de kalfsrack en maal er peper en zeezout overheen. Wrijf de kalfsrack goed in en pak het vervolgens in huishoudfolie in. Leg het pakketje nu terug in de koelkast.

Bereiding

In de middag als je de BBQ met deksel gaat aansteken, kunnen we aan de pruimen beginnen. Als de kolen heet zijn, leg er dan even een rooster op en grill de gehalveerde pruimen. Zet een skillet of pan met de balsamicoazijn en rietsuiker op het vuur, laat dit 3 minuten koken, zodat de rietsuiker goed is opgelost. Voeg de limoenrasp en dragonblaadjes toe. Vervolgens de gegrilde pruimen. Breng even aan de kook en af laat afkoelen in het vocht.

Als je de gegrilde pruimen hebt gemaakt, maak je de BBQ klaar om indirect te garen bij 135° Celsius. Leg de kalfsrack op het rooster en gebruik een kerntemperatuurmeter om de garing in de gaten te houden. Bij een kerntemperatuur van 55° Celsius halen we de kalfsrack eraf om voor 7 minuten te laten rusten onder een laagje aluminiumfolie of butcherpaper. Wikkel dit er niet te strak omheen om doorgaren te voorkomen. Tijdens het rusten van de kalfsrack verwarm je de pruimen. Snijd de kalfsrack aan tafel in mooie plakken en serveer direct met de pruimen in gezoete balsamico en dragon.

Smakelijk eten!!!

Maak je mijn kalfsrack met gegrilde pruimen in balsamico en dragon recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.