Kipdijcake recept

Kipdijcake recept | BBQuality

Inleiding

Kipdijcake recept. Men neemt een cakeblik en in plaats van cakebeslag wordt deze gevuld met kipdij en spek. De kipdijcake is een gerecht dat veel gemaakt wordt op de BBQ en iedereen kan zijn eigen draai eraan geven. Deze variant is met gerookt ontbijtspek, gerookte kipfilet, puntpaprika en portobello. Lekker ingesmeerd met de Mango-Cinnamon saus van Saus.Guru.

Ingrediëntenlijst

  • 1 flesje Mango-Cinnamon BBQ-saus
  • 2 stuks portobello paddenstoel
  • 1 volle eetlepel fijngesneden bieslook
  • gemalen peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Dit kipdijcake recept is gemaakt met een cakeblik van 24 x 11 x 8 cm. Heb je een grotere of kleinere dan moet je het recept wat aanpassen.

Maak de BBQ met deksel aan en zorg dat deze een constante temperatuur heeft van 125°.

We beginnen met de kipdijfilets in kleine stukjes te snijden. Meng deze met de 20 gram BBQuality Chicken rub. Snij ook de puntpaprika en portobello in kleine blokjes. Als laatste snij je de gerookte kipfilet ook in blokjes.

Pak een cakeblik en leg de plakken spek dakpansgewijs met een klein beetje overlap in de cakeblik. Zorg voor een gesloten bedekking van spek in het cakeblik en dat er ongeveer 8-10 cm over de rand hangt. Dit heb je nodig om het later dicht te vouwen. Je hoeft het cakeblik niet van te voren in te vetten. Het spek heeft zelf voldoende vet om aanplakken tegen te gaan.

Opbouw

We beginnen als eerste met een laagje gemarineerde kipdijfilet. Daarover strooi je wat gerookte kip. Vervolgens een laagje puntpaprika, portobello, en een beetje peper en zout erover. Strooi er dan wat gesneden bieslook erover. Dan weer een laagje gemarineerde kipdijfilet en gerookte kip. Een laagje puntpaprika en als laatste weer een laagje gemarineerde kipdijfilet.

Vouw de spekplakken die over rand hangen naar binnen. Leg een laagje folie erover en druk voorzichtig aan. Strooi nog wat Chicken rub over het spek aan de bovenzijde.

Bereiding

Zet een lekbak onder het rooster en zet daarna de kipdijcake op het rooster in de BBQ die op temperatuur is . Gaar de kipdijcake tot een kerntemperatuur van 58 graden kern. Tijdens het verwarmen van de kipdijcake zie je dat er langs het spek vocht ontstaat. Haal het blik voorzichtig van de BBQ en giet het vocht af. Je kunt het bewaren in de vriezer om een keer een saus van te maken, erg smaakvol!

Smeer de kipdijcake nu royaal in met de Mango-Cinnamon BBQsaus en zet deze terug op het rooster met dezelfde temperatuur. Gaar de kipdijcake door tot een kerntemperatuur van 73° Celsius. Eventueel kun je tussendoor een beetje saus bij smeren, dan wordt de cake lekker sticky.

Aansnijden

Dan is het moment van aansnijden. Gebruik een fijn gekarteld, lang mes. Dit is het makkelijkst om mooie gelijke plakken van ongeveer 2 centimete dik te snijden. Heb je niet zo'n mes ter beschikking, snij het dan met beleid, anders kan het zijn dat de plakken uit elkaar vallen. Serveer direct met bijvoorbeeld frietjes of gebakken aardappeltjes erbij.

Smakelijk eten!!!

Maak je mijn kipdijcake recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk's Smoke&Grills