Koud gerookt tartaar recept van inside skirt met gerookte eidooier-crème

Koud gerookt tartaar recept van inside skirt met gerookte eidooier-creme | BBQuality

Inleiding

Heerlijke bereiding van een mooi stukje vlees met een mooie barbecue-twist eraan. Laten we snel starten! Ik neem je mee in mijn koud gerookt tartaar recept van inside skirt met gerookte eidooier-crème.

Ingrediënten voor tartaar

  • 500 gram inside skirt steak
  • 4 eieren
  • 1 sjalot
  • 5 gram bieslook
  • 2 eetlepels augurkblokjes
  • 1 eetlepel mosterd

Benodigdheden

  • Vork
  • Knijpfles
  • Ring
  • Kom
  • Pan
  • Fornuis

Voorbereiding

Begin met het koken van de eieren voor 6 minuten. Laat ze daarna direct goed schrikken in ijswater, zodat de dooier net zalvig is geworden. Vul de koud rookgenerator met een klein laagje rookmot. We gaan in totaal namelijk maar 2 uurtjes koud roken.

Wanneer de eieren helemaal zijn afgekoeld, mag je ze gaan pellen. Breek vervolgens zachtjes het eiwit, zodat je bij de dooiers komt. Zorg dat die zoveel mogelijk in tact blijven.

Pel nu rustig het eiwit van de eidooiers weg. Doe het eiwit en dooier ieder in een apart schaaltje dat op de barbecue kan. Zodra dat is gebeurt, haal je de skirt steak uit de verpakking en dep je deze helemaal droog.

Steek nu de koud rookgenerator aan zoals hoort. Zet deze samen met de eidooiers, eiwit en skirt steak in de barbecue en sluit de deksel.

Na 45 minuten haal je de eiwit en eidooier van de barbecue. Laat de skirt steak nog 75 minuten verder roken.

Prak nu de eidooiers met een vork en klop deze goed los tot er een mooie zalvige structuur ontstaat. Breng dit op smaak met wat peper en zout en doe dit in een knijpfles.

Als de skirt steak de volle 2 uur gerookt heeft, haal deze dan van de barbecue. Wikkel het vlees in plasticfolie en laat goed afkoelen in de koelkast. Ondertussen kun je de sjalot fijn snipperen, de bieslook in fijne ringen snijden en het eiwit grof hakken.

Tartaar snijden

Zodra de skirt steak goed door is gekoeld, kun je het laatste beetje zilvervlies en vet eraf snijden. Snijd daarna de steak in hele kleine blokjes en hak eventueel nog door met een mes naar gewenste grofheid. Doe nu de skirt steak in een kom en voeg daar de augurk, sjalot, bieslook, mosterd, olijfolie, Worcestershire saus en de eiwit aan toe. Meng dit geheel goed door en breng nu op smaak met het gerookte zout en tabasco.

Serveren

Leg eventueel een beetje rucola op een bord en plaats hier, met behulp van een ring, de tartaar bovenop en druk goed aan. Haal de ring van de tartaar af en spuit een aantal dotjes van de eidooiercrème op de tartaar. Strooi er daarna een beetje van het gerookt zout overheen.

Serveer dit lekker met wat crackers, toastjes of crostini's als voorgerecht of serveer er friet bij als hoofdgerecht. Smakelijk eten! :)

Ben jij meer een beelddenker? Je kunt nu ook een video van dit recept bekijken op BBQualityTV!

Maak je mijn koud gerookt tartaar recept van inside skirt met gerookte eidooier-crème en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.