Krokante tomapork recept

Krokante tomapork recept | Maikel | BBQuality

Inleiding

Deze tomapork is geïnspireerd op de Japanse tonkatsu-stijl varkenssteak – een verrassende en smaakvolle manier om een mooi stuk vlees te bereiden. Heerlijk in combinatie met een frisse salade.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 900 gram tomapork 
  • 2 eetlepels Moo en oink rub
  • 2 eieren 
  • Panko 
  • Bloem 
  • Geklaarde boter
  • Peper en zout

Benodigdheden

Voorbereiding

BBQ gereedmaken

Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar de 160 graden Celsius.

Bereiding

Rib & rust

Snijd de tomapork doormidden zodat je twee royale steaks hebt. Wrijf ze goed in met je favoriete rub en laat dit minimaal 4 uur intrekken. Zo krijgt het vlees volop smaak voordat het de pan in gaat.

Klaar voor de korst

Zet een skillet met geklaarde boter op de barbecue en laat goed heet worden. Bereid intussen je paneerstation voor:

  • Bord 1: bloem met peper en zout

  • Bord 2: losgeklopte eieren met peper en zout

  • Bord 3: panko

Haal de tomaporks eerst door de bloem, dan door het ei, vervolgens door de panko. Herhaal het ei- en panko-deel nog eens voor een extra krokante laag.

Bakken & garen

Leg de tomaporks voorzichtig in de hete skillet. Bak ze rustig en keer regelmatig tot ze rondom goudbruin zijn. Gaar tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius. Zijn ze al mooi krokant maar nog niet gaar? Laat ze dan even verder garen op het rooster naast de skillet op de barbecue.

Serveren

Haal de tomapork van de barbecue en laat het vlees minimaal 15 minuten rusten. Zo blijven de sappen goed behouden en wordt het vlees extra mals. Snijd daarna het vlees van het bot en vervolgens in mooie plakken.

Serveer de krokante tomapork samen met een frisse salade voor een heerlijke combinatie van hartig en fris. Eet smakelijk!

Maikel neemt je stap voor stap mee - check nu BBQuality-TV!

Maak je mijn krokante tomapork recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.