Het vlees is heerlijk, de prijs is prima en de service uitstekend!Robin – Utrecht
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Lamskotelet met appelstroop en salie recept

Lamskotelet met appelstroop en salie recept | BBQuality

Inleiding

Een heerlijk mals stukje vlees, de lamsrack. Een stuk dat je in zijn geheel kan bereiden of als lamskoteletten door ze los te snijden. Deze combinatie is met appelstroop, balsamico en saliekruid. Daarbij frisse kersen en walnoten. Groene aspergetips gegrild met zeezout. Dit is een echt een feestje. Ik neem je mee in mijn lamskotelet met appelstroop en salie recept.

Ingrediënten

  • 2 lamsracks (per 2 verpakt)
  • 8 eetlepels appelstroop
  • 4 eetlepels donkere balsamicoazijn
  • 16 blaadjes salie
  • 300 gram aspergetips
  • 300 gram verse kersen
  • 100 gram walnoten
  • 30 gram rode bietenscheuten
  • Olijfolie
  • Gemalen peper en zeezout

Voorbereiding

We beginnen met de mopsaus voor de lamskotelet. Breng de appelstroop en balsamicoazijn aan de kook. Haal van het vuur en voeg de dungesneden salie blaadjes er aan toe. Zet het weg totdat je de lamskoteletjes gaat bakken. Dan warm je de saus op.

Snijd de lamsrack in koteletten. Je zet je mes tussen het bot en snijdt recht naar beneden. Zo snij je de koteletten los. Maal er grove peper en zeezout overheen en laat ze op kamertemperatuur komen. Je kunt er ook voor kiezen om de peper na het grillen er overheen te malen.

De verse kersen kun je in heel laten. Wil je ze ontpitten vooraf, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt ze dan het beste halveren om de pit te verwijderen.

Bereiding

Bak of grill nu de groene aspergetips bakken met wat olijfolie en gemalen zeezout. Zorg dat ze beetgaar zijn, zodat ze nog een beetje een bite hebben.

De lamskoteletten grill je kort tot ze een kerntemperatuur 54° Celsius van binnen hebben. Haal ze eraf en lak ze dan met de warme mopsaus van appelstroop en salie af.

Leg de aspergetips op een bord of plank, strooi wat rode bietenscheuten en gebroken walnoten erover.

Zodra de lamskoteletten klaar zijn leg je deze op de groene aspergetips. Nog wat verse kersen erbij en je gerecht is klaar.

Smakelijk eten!!!

Maak je mijn lamskotelet met appelstroop en salie recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirks_smoke_and_grills en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills.

comments comments

Voorbereidingstijd 00:20u
Bereidingstijd 00:25u
Aantal personen 4 personen
Lamsrack
2 stuks (per 2 verpakt)
Gemalen peper en zeezout
Appelstroop
8 el
Donkere balsamico azijn
4 el
Verse salie
16 blaadjes
Groene aspergetips
300 gr
Kersen
+/- 300 gr
Olijfolie
Walnoten
100 gr
Rode bietenscheuten
+/-30 gram