BBQuality is de online slager voor een heerlijk stuk vlees.Mark Gruntjes
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Lamsschenkel uit de Dutch Oven

Lamsschenkel uit de Dutch Oven | BBQuality

Inleiding

Ik, Dennis Werner, heb gekozen voor lamsschenkel uit de Dutch oven, omdat ik de schenkel graag met bier wil bewerken. Ik kies hierbij voor de zuster Agatha van de Muifelbrouwerij vanwege de mooie combinatie. De truc met de zoete aardappel is op meerdere knolgroenten toe te passen. Ook erg leuk om met pastinaak te doen. Zorg dat je de schil er dan altijd omheen laat. Voor meer ideeën kun je kijken bij BBQuality op de recepten-pagina of bij mij op mijn instagram pagina @denniswerner_

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de barbeque of het aanzetten van de oven, rond de 160 graden. Gebruik bij de barbeque een plate-setter of roer vaak om zodat er niks aanbrandt op de bodem. In de oven kan dit niet snel gebeuren.
Leg de zoete aardappel alvast in de oven of barbeque met de schil nog eromheen. Deze zoete aardappels garen we langzaam in hun eigen schil.

Bereiding

Doe het bier, de in blokjes gesneden ui, rozemarijn, tijm en de gesnipperde knoflookteen in de dutch oven. Voeg vervolgens de lamsschenkels toe.
Zet de Dutch oven nu in de bbq of oven. Laat het geheel 1,5 uur garen en controleer af en toe of de lamsschenkel mooi rondom een kleurtje krijgt.

Zoete aardappel-crème

Het ligt een beetje aan de dikte van de zoete aardappel, maar normaal gesproken is deze met ongeveer 40 min gaar. Als de zoete aardappel gaar is,
Snij je de zoete aardappel overdwars door en schep je deze uit in de keukenmachine. Voeg vervolgens bij de uitgeschepte zoete aardappel de roomboter en peper en zout op smaak toe. Draai dit op een rustig tempo in de keukenmachine tot een mooie zachte crème. Zet nu de doperwtjes even op, totdat ze beetgaar zijn.

Opmaak bord

Wanneer alles gaar is, doe je de zoete aardappel-crème op eend bord en leg de lamsschenkel en doperwtjes erop. Als garnering heb ik nog wat gedroogde shiitake gebruikt, ook als krokantje op het bord.

Je zou het vocht eventueel nog kunnen indikken om als saus te gebruiken.

Eet Smakelijk.

comments comments

Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 00:15
Bereidingstijd 02:00
Aantal personen 2 personen

Lamsstoof:
Lamsschenkel
2 stuks
Zuster Agatha bier
500 milliliter
Witte ui in blokjes
1 stuk
Rozemarijn
2 takjes
Tijm
4 takjes
Knoflookteen versnipperd
1 stuk
Doperwten
250 gram
Zoete aardappel in schil
700 gram
Roomboter
80 gram
Zout
naar smaak
Peper
naar smaak

Optioneel:
Gedroogde shitake
200 gram

Attributen:
Dutch Oven
Keukenmachine
BBQ of oven waar de Dutch Oven in past