Meatloaf recept

Meatloaf recept | BBQuality

Inleiding:

Nee, deze meatloaf is niet de bruiloft klassieker die de dj altijd draait. In dit meatloaf recept bereiden we de meatloaf op de BBQ, maar deze kan ook prima in de oven bereid worden. We voegen wat extra smaak toe door een rub en BBQ saus te gebruiken. En natuurlijk mag gerookt ontbijtspek ook niet ontbreken.

Ingrediëntenlijst:

ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding:

BBQ aansteken & gehakt voorbereiden

Begin met het aansteken van de BBQ en maak deze gereed voor een indirecte bereiding met een dome-temperatuur van 150 graden Celsius.

Maak nu de rode ui schoon en snipper deze zo fijn mogelijk. Doe de gesneden rode ui in een mengkom. Voeg het gehakt, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 ei en peper en zout toe aan de ui. Meng het geheel goed door elkaar totdat je een egaal "beslag" gehakt hebt.

Ovenschaal voorbereiden

Leg een stuk bakpapier in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de bodem goed bedekt is met bakpapier. Leg nu de plakken ontbijtspek dakpansgewijs in de ovenschaal. Zorg ook hier ervoor dat de bodem van de ovenschaal bedekt is  met ontbijtspek en laat wat ontbijtspek over de rand van de ovenschaal hangen. Het is de bedoeling dat de meatloaf straks ingepakt wordt in het ontbijtspek.

Meatloaf vormen en inpakken

Leg het gemengde gehakt nu op het ontbijtspek in de ovenschaal. Vorm het gehakt in de vorm van een brood. Zorg er wel voor dat je op het ontbijtspek blijft. Als het gehakt gevormd is vouw je de ontbijtspek over het gehakt heen, zodat de meatloaf helemaal is ingepakt met ontbijtspek. Bestrooi nu het ontbijtspek met de BBQuality All Purpose rub.

Bereiding:

Meatloaf garen

Zet de ovenschaal met de meatloaf nu op de BBQ of in de oven. Steek een kernthermometer in het midden van de meatloaf en stel deze in op een kerntemperatuur van 70 graden Celsius. Controleer na 1 uur of de rub goed aan het ontbijtspek plakt. Als dit het geval is smeer je de meatloaf in met de BBQuality Original BBQ-saus. Herhaal dit iedere 20 minuten tot de kerntemperatuur van 70 graden is bereikt. Als de 70 graden bereikt is haal je de meatloaf van de BBQ en laat je deze nog 10 tot 15 minuten rusten.

Serveren:

Als de meatloaf gerust heeft haal je hem voorzichtig met een spatel uit de ovenschaal. Snij de meatloaf nu in plakken en dresseer er nog wat extra BBQuality the Original BBQ-saus overheen. Je kan de meatloaf zowel koud op brood eten als warm met groentes en aardappel.

Heb je mijn meatloaf recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.