Mele’s Varkenshaasje met Trappist-speksaus

Varkenshaas trappist speksaus

Om te beginnen..

Deze keer weer een nieuw recept van Mele: Een varkenshaasje met Trappist-speksaus. Een verrassende, maar enorm smaakvolle combinatie. Ga jij 'm uitproberen?

De voorbereiding

Zet ten eerste alle ingrediënten klaar voor het varkenshaasje met trappist speksaus. Snipper vervolgens de sjalotten en knoflook fijn. Leg het varkenshaasje in een schaal en giet hier het flesje trappist dubbel overheen. Voeg daarna de fijngesneden sjalotten en knoflook, samen met de kruidnagel, laurier en tijm hieraan toe. Meng alles vervolgens goed door elkaar, en laat het ten slotte 6 uur marineren in de koelkast.

Grillen

Haal het vlees uit de marinade en dep deze daarna droog. Bereid de barbecue voor met een directe zone van 180 g. C. Grill de varkenshaas vervolgens tot een kerntemperatuur van 65 gr. C.

De Trappist-speksaus

Smelt ondertussen in een pannetje 1 eetlepel roomboter en bak hierin de gerookte spekblokjes. Giet daarna de marinade door een zeef over de gerookte spekblokjes en laat dit vervolgens zachtjes inkoken.
Als het varkenshaasje op 65 gr. C. kerntemperatuur is haal je deze van de barbecue en laat deze daarna 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Roer vervolgens de appelstroop door de gerookte spekblokjes en roer een eetlepel roomboter door de Trappist-speksaus. Breng de saus eventueel nog op smaak met peper en zout.

TIP!

Serveer het varkenshaasje in mooie plakjes gesneden met het flinke lepel van de trappist speksaus.