Oerhammetje van de BBQ

Voorbereiding

Dit is een heel makkelijk recept om een heerlijk oerhammetje te maken. Een andere naam voor oerhammetjes is ook wel pigwing.

3 uurtjes van tevoren gaan we beginnen met de losse delen en wat vlies weg te snijden. We smeren de oerhammetjes in met mosterd en vervolgens strooi je je favoriete BBQ rub rondom op de oerhammetjes (In dit recept heb ik de BBQuality All purpose rub gebruikt). Pak de oerhammetjes daarna strak in huishoudfolie en leg ze in de koelkast.
Maak de barbeque met deksel gereed voor indirect garen op ca. 125°C-130°C.

Bereiding

De onderstaande bereiding zal deels redelijk bekend voorkomen.
1,5 uur roken
1,5 uur inpakken met appelsap
0,5 uur in een aluminiumbak en insmeren met BBQsaus

Stap 1: Wanneer de BBQ gereed is, voeg wat appel-rookhout aan de kolen toe. Leg de oerhammetjes op het rooster en prik de probes van de kerntemperatuurmeter in een oerhammetje en 1 erlangs.

Stap 2: Na 1,5 uur (bij 70°C kerntemperatuur) gaan we de oerhammetjes inpakken in aluminiumfolie en voegen er 2 eetlepels appelsap eraan toe. Pak ze goed dicht en leg ze terug op het rooster.

Stap 3: Na 1,5 uur pakken we de oerhammetjes uit, voorzichtig met het hete vocht. Bewaar wat vocht van het oerhammetje. Pak een aluminiumbak en leg de oerhammetjes erin. Smeer ze goed in met jouw favoriete BBQsaus en zet de bak op het rooster.


Het is zover

Pak na een half uur de aluminiumbak met de oerhammetjes van het rooster. Leg de oerhammetjes op een plank of bord en serveer er een frisse salade en/of wat oerbrood met zeezoutboter bij.


Smakelijk eten en kluif ze!!!!