• Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Oosterse varkenswangen recept

Oosterse varkenswangen recept | BBQuality

Oosterse varkenswangen recept

Varkenswangen, niet echt vlees wat je vaak ziet liggen of voor kiest. Maar echt, dit moet je gewoon proberen! Net als runderwangen of kalfswangen. Heerlijk om te stoven. In dit recept maken we er een Oosters gerecht van met geroerbakte taugé.

Ingrediënten

  • 1 kg varkenswangen
  • 6 tenen knoflook
  • 2 stelen citroengras
  • 30 gram verse gember
  • 75 gram wortel julienne gesneden
  • 2 witte uien
  • 2 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 stuk rode peper
  • 1 theelepel sriracha hotsauce
  • 250 gram taugé
  • 1 bosje bosui
  • 300 milliliter water
  • 1 theelepel 5-spice kruiden

Benodigheden:

Dutchoven of braadpan

Bereiding

Mocht er aan de varkenswangen nog een vlies zitten, verwijder deze dan met een scherp mes. Snijd halve ringen van de witte ui en de tenen knoflook in plakjes. Krab de gember even schoon met de achterkant van een mes en snijd ook deze in plakjes. Snijd de rode peper voor driekwart in ringen en verwijder de zaadjes. Druk hierna het citroengras plat en snijd als laatste het witte gedeelte van de bosui in ringen.

Zet een dutchoven op het vuur of briketten en bak de varkenswangen in een scheutje olie of bakboter rondom bruin.

Voeg de halve uienringen, schijfjes knoflook, rode peper en gember toe. 

Voeg vervolgens het water, sriracha hotsauce, ketjap, sojasaus en het gekneusde citroengras toe. De gesneden bosui en wortel (julienne gesneden) mag er nu ook bij. Als laatste strooi je er een theelepel 5-spice kruiden overheen. Meng het geheel eventjes goed door elkaar. De varkenswangen staan als het goed is nu net onder water. Als dat niet het geval is dan voeg je nog wat water toe.

Laat dit vervolgens 2 uur stoven met de deksel erop en daarna 1 uur met deksel eraf. Op deze manier kan de saus wat indikken. Als de saus eerder ingedikt is, leg je de deksel er weer op. Het garen van de varkenswangen duurt dus ongeveer 3 uur in totaal. Je controleert dit als volgt; wanneer de varkenswangen bijna uit elkaar vallen als je erop drukt met een lepel, dan zijn ze gaar. Proef een stukje en breng wanneer nodig nog wat op smaak met zout. Wil je het pittiger, dan kun je wat sriracha hot sauce toevoegen.

Wat ruikt het heerlijk!

De varkenswangen zijn gaar en klaar om te serveren.

Roerbak op het laatst de taugé met het dungesneden groen van de bosui en nog wat rode peper ringen. Breng op smaak met zout.

Serveer er witte rijst bij.

Smakelijk eten!!


Maak je dit oosterse varkenswangen recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirks_smoke_and_grills en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills.


comments comments

Keuken Oosters
Voorbereidingstijd 00:30u
Bereidingstijd 03:00u
Aantal personen 4 personen
  • Varkenswang
    1000 gram
  • Knoflook
    6 tenen
  • Citroengras
    2 stengels
  • Verse gember
    30 gram
  • Wortel (julienne gesneden)
    75 gram
  • Witte ui
    2 stuks
  • Taugé
    250 gram
  • Sriracha hotsauce
    1 theelepel
  • Water
    300 ml
  • Ketjap
    2 eetlepels
  • Sojasaus
    3 eetlepels
  • 5-spice kruiden
    1 theelepel
  • Rode peper
    1 stuk
  • Bosui
    1 bosje
Print dit recept