Opgerolde procureur met verse tuinkruiden

Procureur recept | BBQuality

Naast overheerlijke pulled pork of gyros kun je ook heel makkelijk een mooie rollade maken van een varkensprocureur. Gevuld met wat groente en omwikkeld met een verse kruiden marinade.


Voorbereiding

Vulling procureur

We beginnen met de vulling van de opgerolde procureur. Snij de sjalot-ui, kastanjechampignons en knoflook zeer fijn. Snij de tomaat in kleine blokjes, (Verwijder eerst de zaadlijsten en snij de tomaat dan in vier gelijke delen). Fruit even de sjalot ui, knoflook en kastanjechampignons in een pan met een scheutje olijfolie aan, voeg de gesneden tomaat er aan toe en breng goed op smaak met peper en zout, want de smaak kan dan lekker ('s nachts) in het vlees trekken. Laat de vulling afkoelen in de koelkast.

Kruidenkorst

Pak de kruiden en haal het los van de takjes, de takjes zijn hard en worden niet gebruikt, hak de kruiden fijn.

Rollade maken

We gaan nu de procureur opensnijden (vlinderen), zodat je een lap krijgt van 1,5-2cm dik.
Vervolgens gaan we de koude vulling over de procureur verdelen. (je zou eventueel eerst een heel dun laagje (1 theelepel) milde mosterd, let op geen bittere, over de procureur kunnen smeren, dan plakt het wat beter)
Vervolgens oprollen en strak opbinden met slagerstouw. Insmeren met olijfolie en maal er verse peper en zeezout over. Als laatste de fijngehakte kruiden erover verdelen. Pak de procureur strak in huishoudfolie of verpak deze in de vacuüm om een nachtje te marineren in de koelkast.

Bereiding van de opgerolde procureur

Bereid de BBQ voor op indirect met een temperatuur van 145°C. Haal de opgerolde varkensprocureur uit de folie en leg deze op het BBQ-rooster. Gebruik een kerntemperatuurmeter om de varkensprocureur tot een kern van 67°C graden te garen. Wanneer deze bereikt is even op een paar plekken meer meten.

Even rusten en dan aan tafel

Pak de varkensprocureur vervolgens voor 10 minuten in aluminiumfolie om te rusten. Haal daarna de folie eraf, verwijder het slagerstouw en snijd de opgerolde varkensprocureur in plakken van 1 cm dik.
Direct serveren.

Smakelijk eten!!!!