Paella recept met calamaris en iberico varkenshaas

Inleiding
Maak kennis met het lekekrste paella recept
Een mooie, smaakvolle paella boordevol mediterrane charme, rijk gevuld met malse iberico varkenshaas en heerlijk malse calamari ringen. Deze combinatie van zee en land zorgt voor een verrassend evenwichtige en hartige maaltijd, perfect om te delen tijdens een zomerse avond rond de BBQ.
Ingrediëntenlijst
- 700 gram iberico varkenshaas
- 500 gram inktvis
- 500 milliliter gevogelte fond
- 300 gram paella rijst
- 300 gram ertwen
- 1 blik tomaten
- 2 eetlepels NoRubbish Spanish delight
- 1 paprika
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepels gerookte paprika poeder
- Olijfolie

Benodigdheden
- BBQ voor directe bereiding
- Paella pan of skillet
- Spatel
- Kommetje
- Snijplank
- Scherp mes
Voorbereiding
Het vuur aanwakkeren
Begin met het aansteken van de BBQ voor directe hitte en breng hem naar de 200 graden Celsius.
Bereiding
Snijden en kruiden
We beginnen met de inktvis in ringen en de varkenshaas in blokjes te snijden. Meng de inktvis met de gerookte paprikapoeder en de varkenshaas met 1 eetlepel Spanish Delight. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.


Smaak opbouwen = grillen maar!
Zorg dat de paellapan of skillet warm is op de BBQ en doe er wat olie in. Bak nu kort de inktvisringen en de varkenshaas apart van elkaar aan en zet ze daarna apart. Fruit de ui in de pan tot deze glazig is. Voeg de knoflook en wat Spanish Delight toe en bak dit kort mee. Voeg vervolgens de rijst en de tomaten toe en bak deze ook kort mee.


Sudderen tot perfectie
Verdeel alles gelijkmatig over de pan en giet de gevogeltefond eroverheen. Sluit de deksel en laat dit 15 minuten garen. Voeg daarna de varkenshaas en de erwten toe en roer dit voorzichtig door. Leg tot slot de inktvisringen erbovenop en laat de paella nog 5 tot 10 minuten verder garen.


Het beste deel...
Enjoy!
Haal de paella van de BBQ en garneer eventueel af met wat citroen en peterselie. En tata, daar is jouw overheerlijke paella recept. Eet smakelijk!

